2008-04-20

Elever ger ut bok på rosengårdskaTisdag 22 april släpper Rosengårds elever en bok på rosengårdska för skattebetalarnas pengar. Givetvis i samarbete med socialdemokratiska ABF som gräver nya hål i fickorna med offentliga medel. Samtidigt som hälften av Rosengårds elever inte klarar målen i svenska:


"Ordfesten är nytt för i år och är resultatet av ett samarbete mellan Rosengårds skolor, biblioteket, Drömmarnas Hus och ABF-Malmö."


"En del av den energin har förevigats i RekORDboken, en unik bok fylld av nya och gamla rosengårdsord i illustrationer som sprakar av charm och kaxighet. Det är skolelever som röstat fram sina favoriter - RekORD - bland alla de språkmixade och nyskapande uttryck som används i Rosengård."


Källor, Malmö stads pressmeddelanden och förvaltningsnyheter:

Malmös islamförhärligande dagstidning Sydsvenskan, skriver idag söndag 20 april 2008 så här i en notis på sidan C6:


"Äntligen släpps den - "RekORDboken"

ROSENGÅRD. Ey mannen, keff eller shoo habibi. På tisdag nästa vecka släpper elever i Rosengård "RekORDboken" där de har röstat fram sina favoriter bland alla de nyskapande uttryck som de använder."


Eftersom boken med rosengårdsslang tydligen är efterlängtad av Sydsvenskan förutsätts att tidningsredaktionen nu börjar använda dessa ord i sina artiklar, så att alla muslimska elever kan börja förstå vad det står i er tidning."Äntligen finns den, guiden till Rosengårdssvenska" skriver Malmö TT i ett meddelande som 22/4 sprids i dagstidningarna:
http://hd.se/skane/2008/04/22/guiden-till-rosengaardssvenska/

Inga kommentarer: