2013-01-09

Åklagare utreder fyra personer på muslimsk friskola för ekobrott


"Den muslimska friskolan Dar al Uloums rektor utreds nu av åklagare för misstänkta brott i samband med de ekonomiska turerna kring Linköpingsskolan. Rektorn och ytterligare tre personer är misstänkta för bland annat skattebrott och förskingring."

Källa, SR P4 Östergötland onsdag 9 januari 2013:
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=160&artikel=5403896


"Kammaråklagare Ulf Grimsborn uppger att rektorn är en av fyra personer som nu utreds för bland annat skattebrott och förskingring.
 
Skatteverket har under den pågående utredningen kommit fram till att det har gjorts orimligt stora kontantuttag från friskolans konto. Myndigheten har pekat ut rektorn, Khaled Mouwafi, som ansvarig för uttagen."

"En av personerna misstänks för grovt skattebrott, bokföringsbrott samt förskingring. Två personer misstänks för skattebrott och bokföringsbrott. Den fjärde personen misstänks för medhjälp till bokföringsbrott."

"Det är Skatteverkets skattebrottsenhet som utreder de påstådda brotten. Även polisen har dock varit inkopplad på fallet.
 
– Det har skett husrannsakningar på lite olika ställen i länet."

" – Khaled är inte intresserad av att prata med massmedia. Och det gäller fortfarande. Han har tagit en ledighet. Och det är han värd. Det har varit en jobbig tid, säger Boo Lindholm, som i går inte kände till att det pågår en förundersökning mot bland andra rektorn."

Källa, Corren onsdag 9 januari 2013:
http://www.corren.se/ostergotland/linkoping/rektorn-utreds-for-ekobrott-6274865-artikel.aspx


Bild på den misstänkte muslimske friskolerektorn hos bloggen Exponerat:
http://www.exponerat.info/wp-content/uploads/2012/11/Khaled-Mouwafi.jpg.pagespeed.ce.Y_PZaqLERT.jpg

Inga kommentarer: