2013-01-24

Valfuskande s-politiker söker till Polishögskolan


"En socialdemokratisk politiker har stängts av från yttre valarbete sen han följt med väljare ända in i valbåset. Aqba Ar-Rawi får hård kritik för tilltaget från både valnämnden och partikamrater."

"Aqba Ar-Rawi blev för övrigt i början på förtidsröstningen också avvisad från vallokalen i Stadshuset. Detta eftersom han där hade partiets jacka på sig; partisymboler hör till den "propaganda" som är förbjuden i vallokalen, enligt vallagen."

"S-politikern Aqba Ar-Rawi följer med väljarna ända in i valbåset. Där får de hjälp att stoppa S valsedlar i kuvertet. Bilden togs på huvudbiblioteket där förtidsröstning pågår."

http://hd.se/multimedia/dynamic/00470/RB_Vallokalsbrott_3_470211c.jpg

Källa, Helsingborgs Dagblad 10 september 2010:
http://hd.se/landskrona/2010/09/10/politiker-sag-pa-nar-valjare/


"I klassrummet en trappa upp nöter man question tags. ”It is Jill’s birthday, isn’t it?” säger läraren Ann Boreson, och klassen upprepar i kör. En av studenterna är Aqba Ar-Rawi, en 37-årig Landskronabo, med ett särskilt syfte med sina komvuxstudier.

– Den 1 mars måste jag vara klar med engelskan, då ska jag söka till polishögskolan. Jag tror att jag ska klara det, det är inte jättesvårt. Grammatiken och det teoretiska kan jag, jag behöver bara bli lite bättre på den praktiska delen, att prata och förstå."

"Aqba Ar-Rawi      Lars Sjögren och Jakob Hydén"

http://www.skolvarlden.se/sites/skolvarlden.se/files/imagecache/ns-article-content-full-small/images/aqba.jpg

Källa, Lärarnas Riksförbunds facktidning Skolvärlden sidan 20 i nummer 1 år 2013, publicerad på Internet onsdag 23 januari 2013:
http://www.skolvarlden.se/artiklar/komvux-den-glomda-skolformen


Skolvärldens text och foto i artikeln är skriven av journalisterna Lars Sjögren och Jakob Hydén tillsammans. Dessa har som frilansare sålt artikeln till Skolvärlden utan att berätta för redaktören att det går att googla fram vallagsbrottet. Enligt medietidningen Resumé är de två artikelförfattarna avhoppade chefer från Skånska Dagbladet:

"Lars Sjögren och Jakob Hydén sade upp sig igår, tisdag.
Lars Sjögren har jobbat 9 år på Skånska Dagbladet och är chef för Mellanskåne-delen, medan Jakob Hydén har jobbat 13 år på tidningen och ansvarar för Sydost-biten."

"Duon slutar sina jobb den 15 april och har inte klart med några uppdragsgivare ännu.

Lars Sjögren tar det dock coolt:

– Många inom dagstidningsvärlden väljer att sitta kvar på fasta jobb, men det finns en stor och växande marknad för frilansare. Vi har både dagstidnings- och nyhetschefskompetens. Sedan är vi även framåt och kreativa. Så jag är inte orolig, säger han."


Källa, Resumé 8 februari 2012:
http://www.resume.se/nyheter/dagspress/2012/02/08/skanskan-chefer-hoppar-av/


"Socialdemokraternas medlemmar tyckte inte som valberedningen. Det väckte starka känslor internt när Aqba Ar-Rawi, enda invandrare bland de föreslagna styrelseledamöterna, blev bortröstad."

Källa, Helsingborgs Dagblad 19 mars 2011:
http://hd.se/landskrona/2011/03/19/olika-asikter-vid-styrelseval-pa-s/


Helsingborgs Dagblad säger ikväll torsdag 24 januari 2013 till bloggen Muslimska Friskolan, att tidningen inte kommer att skriva om att Aqba Ar-Rawi söker till polishögskolan.


Inga kommentarer: