2012-12-12

Länskriminalen deltog i Islamic Centers bönestund


På betald arbetstid skickade polisen personal från länskriminalen i Skåne för att delta i bönestunden Islamic Center i Malmö. Det har bekräftats att länskriminalen både deltog i bönestunden i den stora moskén samt vid ceremonin på muslimska begravningsplatsen tisdag 11 december 2012. Polisen vill inte berätta varför den närvarade, förutom att det handlade om att visa sitt deltagande. Polisen har inte som standard att delta vid sådana ceremonier, men det händer. Detta berättade polisen i en intervju idag onsdag 12 december 2012 för bloggen Muslimska Friskolan.


"Den mördade mannen var Malmöbo och hette Asim Berciragic. Han var en av nästan 1 000 hemlösa Malmöbor.

– Han var mycket i farten i Folkets park. Det var en människa som man hade en relation till och pratade med nästan varje dag. Han spred mycket glädje. Han var glad, sjöng och dansade. Samtidigt får jag dubbla känslor. Varför blir en människa större efter sin död?, säger Mårthen Gunnarsson, Folkets parks chef.

Igår vid lunchtid begravdes Asim Berciragic vid den muslimska begravningsplatsen på Östra kyrkogården. Innan gravsättningen hölls en bönestund vid Islamic centers moské."

Bildtext:

"Hemlöse Asim Berciragic hittades mördad i centrala Malmö i november. Igår begravdes han vid den muslimska begravningsplatsen på Östra kyrkogården. Anhöriga, vänner, polisutredare från länskriminalen och Stadsmissionen deltog i ceremonin."

Källa, Sydsvenskan sidorna C1, C4 och C5 onsdag 12 december 2012:

http://www.sydsvenskan.se/malmo/mordad-hemlos-begravdes/

http://www.sydsvenskan.se/malmo/en-fantastiskt-fin-man/


Islamic Centers bönestund för den mördade hemlöse muslimen Asim Berciragic vid den stora moskén i Malmö onsdag 11 december 2012:
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh-cknSRcDWEJP7IBrMgtGUnrMjRiqu03NQKs1M2uQkP57krP_J5dPEEz8NYYUlLVTTxftx_Sfl6E3kZGlvlN1WEo_1qMh0pprQEjI_a6vYH4GyVNgKytHjZRdyO2OKVi4pfAn1iRGdLiA/s400/IC+begravning.bmp


http://www.exponerat.info/polis-deltog-pa-arbetstid-i-islamic-centers-bonestund/

Inga kommentarer: