2012-12-19

Islamic Centers elev i projekt på Holma


På sidan 4 berättas följande om och av Youssef El-Ali och projektet i utanförskapsstadsdelen Holma i Malmö:

"Sofia Claesson från Rädda Barnen tillsammans med storebrodern Robel Demissie, den tidigare projektsekreteraren Madeleine Romero och storebrodern Youssef El-Ali. Tillsammans har de på olika sätt bidragit till projektet Storebror på Holma."

" - Vi pratar om allt från kärlek och vänskap till skola och kriminalitet, sådant som pojkarna oftast inte vågar prata om där hemma, säger Youssef El-Ali, en av de andra initiativtagarna bakom projektet."

" - Vi tar små steg hela tiden. Jag tror de flesta av killarna kommer klara sig fint, andra kommer kanske behöva mer hjälp, säger Youssef El-Ali."

" - Vi har planer på att göra samma sak fast med tjejer och storasystrar. Men det gäller att hitta de rätta ledarna, annars riskerar projektet att stanna vid en massa fina ord, säger Youssef El-Ali."

Källa, Lokaltidningen Malmö Söder sidan 4 onsdag 19 december 2012 i vecka 51:
http://www.e-pages.dk/malmos/81/


Youssef El-Ali var 2007 elev på den muslimska friskolan Ögårdsskolan vid den stora moskén i Malmö som drivs av Islamic Centers församling:

"Ögårdsskolan i Malmö - Personer - Personsök Sverige - hitta ...

Ögårdsskolan i Malmö - Personer - Personsök Sverige - hitta skolkamrater och ... Hajira Osman (Osman Ali) · Roberto Lakatos · Youssef El-Ali"

Källa, Googles sökning med träff på eleven Youssef El-Ali från Ögårdsskolan:
http://www.stayfriends.se/Skola/Malmoe/Grundskola/Oegardsskolan-S-1TIZ-S

Inga kommentarer: