2012-12-10

Erikshjälpens svar till Skånepartiet är klartBloggen Muslimska Friskolan fick idag måndag 10 december 2012 en intervju med Erikshjälpens biträdande generalsekreterare och administrative chef Mattias Ingeson:

http://www.erikshjalpen.se/kontakt/medarbetare-erikshjaelpen/

Ingeson säger till bloggen Muslimska Friskolan att svaret till Skånepartiet är nu klart. Ingeson kommer senast i morgon tisdag 11 december 2012 att skicka brevet till Skånepartiet. Ingeson vill att Skånepartiets partiledare Carl P Herslow ska få läsa svaret först av alla. Därefter kommer Erikshjälpen att publicera svaret i ett pressmeddelande senast onsdag 12 december 2012.

Ingeson berättar vidare att han inte kunnat följa debatten i Skånepartiets närradio. Ingeson önskar att Erikshjälpens officiella svar inte ska få så stor medieuppståndelse. Därför kommer Ingeson inte att mejla pressmeddelandet till några nyhetsredaktioner.

Bloggen Muslimska Friskolan har idag måndag 10 december 2012 tipsat både SVT Sydnytt samt SVT Smålandsnytt och Skånska Dagbladet, Sydsvenskan, Radio Malmöhus samt TV4 Öresund om att pressmeddelandet släpps antingen tisdag eller onsdag i denna vecka 50 år 2012. Både Sydnytts och Smålandsnytts redaktioner visade stort intresse för den kommande nyheten och skrev in den i sina bevakningsalmanackor.

Antingen tisdag eller onsdag kommer Herslow att ha fått brevet. Det kan därför vara lägligt att lyssna till Skånepartiets närradio på Malmö närradios frekvens 90,2 Mhz när svaret läses upp.

Bloggen Muslimska Friskolan förtäljde Ingeson att frågan om upphovsrätten mest kan vara att se som ett missförstånd. Det viktiga är att både Erikshjälpen och Skånepartiet har en gemensam agenda i att bekämpa könsstympningen som är utbredd inom islam. Även om Erikshjälpen och Skånepartiet har olika uppfattningar i andra frågor.

Hoppas att Vanda och andra ser denna bloggpost och därför är beredda på, att nu i dagarna kommer svaret. Så frågan om könsstympning och Skånepartiets bok Om Islam får större spridning snart.

Här kommer Erikshjälpens pressmeddelande om Skånepartiet att publiceras 11:e eller 12:e december 2012:
http://www.erikshjalpen.se/press/

Läs om bakgrunden här:
http://muslimskafriskolan.blogspot.se/2012/11/muslimska-friskolans-nyhet-om.html

Inga kommentarer: