2012-12-18

Kristna Friskolerådet skyller på muslimska friskolor


"Riksförbundet KLEOFria Gymnasister och Kristna Friskolerådet: Expressens ledarsida riktade den 15/12 ett både överraskande och osakligt angrepp mot religiösa friskolor."

"Vid en fundering över vilka värderingar Expressen vill torgföra med denna ledare uppstår en obehaglig misstanke. Även om kristna friskolor får en stor släng av den här sleven nämns dessa skolor aldrig i texten. De religiösa friskolor som hänvisas till är muslimska sådana, samt sådana som sägs drivas av scientologer eller plymouthbröder. Såvitt vi känner till finns ingen scientologisk friskola i Sverige, och den skola med plymouthkoppling som troligen avses - Laboraskolan - är som bekant icke-konfessionell. Båda dessa grupper torde därmed falla bort i denna diskussion.

Kvarstår gör då muslimska friskolor. Kanske är det så att det som Expressens ledarredaktion i realiteten vill avskaffa är just muslimska skolor, men man vill inte säga det rakt ut. En sådan inställning känns visserligen även den svår att förena med en liberal grundsyn, och är inget vi stödjer. Men om det är den linjen Expressen vill driva vore det hederligare att erkänna detta öppet, istället för att utan reflektion skicka med öppna och väl fungerande kristna friskolor i samma argumentation."


Källa, Newsmill tisdag 18 december 2012:
http://www.newsmill.se/artikel/2012/12/17/kasta-inte-ut-kristna-friskolor-med-badvattnet

Inga kommentarer: