2011-07-01

Imam behöver fyra lönebidragare till sin hjälp

Bilden ovan visar lönebidrag för fyra personer samtidigt per kvartal till Bosniakiska islamiska föreningen där imamen tjänstgör.






Alen Delic är imam i Bosniakiska islamiska föreningen Malmö. Föreningen uppbär lönebidrag från Fritidsförvaltningen för fyra personer år efter år och har även bidrag för sin lokalhyra och bidrag för sin verksamhet i Föreningarnas Hus: http://www.malmo.se/download/18.2d03134212cf2b7c00b800021640/%C3%84rende+2.pdf


Idag medverkade Alen Delic i radion:


"Det har gått ett halvår sedan media i Sverige och i resten av världen uppmärksammade spänningarna mellan judar och muslimer i Malmö. Sedan dess talas det om behovet av kulturella och religiösa dialogforum, men hur effektivt är det med dialog för att motverka fördomar? Vilka når man och vilka når man inte? Hör Agneta Nordins reportage om prästen och imamen i Malmö om sitt kontroversiella nära samarbete som de själva betecknar som ett fredsprojekt och hör Jehoshua Kaufmann från Forum för inter-religiös samverkan i Malmö om varför han ändå tror på dialogforum.

Tryck här för att lyssna: Religionsdialog som fredsarbete


Religionsdialog som fredsarbete (7:19)

I Malmö har olika religionsdialogprojekt startats för att minska fördomar och för att minska motsättningar mellan muslimer och judar i staden. Ett av projekten sker i Västra Skrävlinge i Rosengård där en präst och en imam ängnar sig åt det de kallar fredsarbete.

Hör Agneta Nordins reportage från Malmö i Människor och tro i P1 fredagen den 1 juli 2011.

Fredag 01 juli 2011 kl 11:17 (Människor och tro)"

Källa, SR P1 Människor & Tro fredag 1 juli 2011: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=416&artikel=4579105


"Dagens föreläsare hette Alen Delic. Han arbetar som iman i Malmö. Men hans historia går såklart längre tillbaka, hans föddes i Bosnien men flyttade -94 till Rinkeby här i Sverige. År 2000 flyttade han tillbaka till Bosnien för att studera vid en islamsk högskola, senare läste han vid Madrasah fyra år där han senare tog examen som imam. Denna utbildning innebar att resa runt i Bosnien och föreläsa. 2008 flyttade han sedan återigen tillbaka till Sverige och fick arbete som just imam i Malmö."



"Fördomar om islam och muslimer

Debatten inleder:

Dr. Jonas Otterbeck, docent i islamologi vid Lunds Universitet
Salih Tufekcioglu, lärare och debattör
Imam Alen Delic, Bosniakiska islamiska föreningen Malmö
Eniz Gigovic, ordförande i BeMUF.

Tid: Fredag den 11. december 2009 kl. 19.00
Plats: Bosniakiska islamiska föreningen Malmö,
Ystadvägen 42, vån 3A."



Här ligger Bosniakiska Islamiska Föreningen i Malmö:



Inga kommentarer: