2011-07-18

Scouternas Jamboree får egen moské
Världens största scoutläger kallas World Scout Jamboree och hålls vart fjärde år. 2011 byggs lägret i Skåne i Rinkaby utanför Kristianstad för 38 000 ungdomar. Lägret underkastas islam genom egen byggd moské:


"Just nu pågår det stora bygget av scoutstaden för 38 000 invånare. Som Dagen tidigare berättat är drygt hundra scouter engagerade i projektet. Förutom vägar el och vatten kommer staden bland annat ha en egen kyrka och moské."

Källa, Dagen måndag 18 juli 2011: http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=269503


"There will also be shops, medical centers and a spiritual area with a church, mosque and synagogue."De muslimska scouterna har redan visat sin dåliga sida genom att strunta i betalningsreglerna hos Skånetrafiken:

"I förra veckan blev två turkiska scouter strandsatta i Åhus. De visste inte om att bussarna är kontantfria och hade av naturliga skäl inget svenskt kontokort.

– Alla har ett eget ansvar att ta reda på vad som gäller innan de åker utomlands, säger Karin Borgman Remse, som är kundservicechef på Skånetrafiken.

Nu är det bara drygt en vecka innan världens största scoutläger slår upp portarna i Rinkaby.

Och redan i helgen upptäckte två scouter från Turkiet den hårda vägen att det inte är lika lätt att åka buss i Skåne längre.

En privatperson från Turkiet kunde till slut hjälpa dem genom att lösa biljett åt dem, men de var enligt uppgift förtvivlade när de plötsligt var strandsatta i Åhus."Läs mer om World Scout Jamboree Sweden 2011:
Inga kommentarer: