2011-07-04

Kyrkan sparkar Islamic Centers imam ?
Islamic Centers imam har i två års tid arbetat 80 % av sin tid för Svenska kyrkan i Västra Skrävlinge församling. 20 % arbetade han som imam i den stora moskén i Malmö vid Islamic Center. Har kyrkan gett honom sparken nu? Eller valt att inte förlänga hans projektanställning? Han är nämligen sommaren 2011 borttagen från personallistan i Västra Skrävlinge församling:


Så sent som i april 2011 fanns Shirinov med på personallistan med kontaktuppgifter: http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2011/04/sveriges-enda-imam-i-svenska-kyrkans.html

Svenska kyrkan hade till och med en bild på sin anställde imam Mukhiddine Shirinov på personallistan för Västra Skrävlinge församling. Bilden liksom kontaktuppgifterna är nu borta: http://www.svenskakyrkan.se/GetProfileImage.axd?username=41b9534b-be26-4b35-9dc6-ab883b8a08d5

Varför är han inte med längre? Tycker kyrkan inte att han ger valuta för pengarna? Eller har kyrkan tagit intryck av de kyrkopolitiker och muslimer som velat tvinga bort Svenska kyrkans ende anställde imam? Har Shirinov blivit hotad och därför har hans uppgifter tagits bort?

Klart är i alla fall att det är en stor glädje att hans fejkade anställning inte skyltas längre. Han anställdes nämligen för avlidna personers pengar som testamenterats till kyrkan utan vetskap om att de skulle gå till islam. De skulle vänt sig i graven om de visste.

På ett mycket falskt vis har kyrkan och media i ett och ett halvt år dolt att Shirinov varit anställd av kyrkan och låtsats som att imamen ställt upp för samarbete med kyrkan i alla sammanhang. I själva verket har han betalts av kyrkan för att göra reklam för interreligiös dialog mellan kristendom och islam. Han har gjort det för pengar. Kyrkan har varit ute efter imamens välsignande för att legitimera kristen verksamhet i det muslima Malmö i allmänhet och Rosengård i synnerhet. Rent hyckleri från en kyrka som har för mycket pengar och för få som tror på dem.

Imamens anställning har inte heller hjälpt integrationen. Unga kriminella muslimer har i samma omfattning som tidigare fortsatt med personrån mot svenskar på kvällstid. Där var imamen aldrig. Han hade fullt upp med att avlönad prata sig varm om islam dagtid bland medelålders och pensionärer i Svenska kyrkan. Till ingen nytta. Tack och adjö och förhoppningsvis inte på återseende!


Inga kommentarer: