2011-07-10

Alla eftermiddagar och helger går till arabiska och koranskolor


Muslimska föräldrar vanvårdar sina barn, när de tvingar barnen att lära sig Koranen och arabiska samtliga eftermiddagar och helger, så att barnen blir slitna och inte orkar göra sina vanliga skolläxor:

"Det finnes flere hundre koranskoler i Norge, men ingen av dem er underlagt opplæringsloven. Et bedre alternativ er offentlig godkjente og kontrollerte muslimske privatskoler. Det mener leder i organisasjonen Mødre for muslimsk grunnskole Rawafid Shahad."

" – Ingen vet hva barna lærer på koranskolene som finnes i dag, sier Rawafid Shahad leder i organisasjonen Mødre for muslimsk grunnskole (MMG). Jeg vil sende sønnen min til en skole hvor jeg vet hva han lærer og hvor de har fagplaner kontrollert av norske myndigheter."

"I dag får et hundretall kristne privatskoler i Norge støtte fra staten, men ingen muslimske skoler. Derimot finnes det hundrevis av koranskoler som ikke kontrolleres gjennom noen form for opplæringslov.

– Så lenge vi kan dokumentere god kvalitet i våre læreplaner vil det være diskriminering hvis staten bare gir støtte til kristne skoler, sier hun."

"Toneangivende politikere både fra Frp og Ap er imidlertid skeptiske til muslimske skoler.

Fremskrittspartiet har sagt klart nei til opprettelsen av muslimske skoler. Vi mener integreringsutfordringene i dag er for store, spesielt i de store byene, sier Tord Lien nestleder i UtdanningskomiteenStortinget."

"Utrop møter en rekke engasjerte damer ved Urtehagen videregående, som er en muslimsk friskole. Damene ved Urtegaten se annerledes på saken. De er bekymret for at det nettopp er mangelen på offentlig godkjente muslimske skoler som hindrer integrering.

– Vi kjenner mange foreldre som sender barna til hjemlandet ett år eller flere for at de skal lære seg arabisk og Koranen, sier damene. Flere av dem er aktive i organisasjonen Mødre for muslimsk grunnskole (MMG)."

" – Dessuten blir barna veldig slitne når de må bruke alle helger og ettermiddager på koranskole og arabiskundervisning, sier Hibaq Jama, som har seks barn og bor på Bislett i Oslo."

Mødre For Muslimsk Grunnskole:
Inga kommentarer: