2011-07-06

Islamic Center säger upp integrationssamarbete med Svenska kyrkanBåde Skånska Dagbladet och Kyrkans Tidning gör nu en nyhet av tipset de fick av bloggen Muslimska Friskolan i förrgår. Sydsvenskan fick inte tipset av bloggen för att den tidningen är en islamiseringstidning som ska bojkottas. Därför var SkD och KT först med nyheten. TT hakar på och lyfter nyheten.

I nyhetsartiklarna framgår också att Islamic Center blåst Svenska kyrkan på uppgörelsen och låtit kyrkan ta en större del av kostnaden än vad som var överenskommet. Dessutom har Islamic Center lurat kommunala Fritidsförvaltningen på pengar de nu mist. I dagens tidningar kan läsas en utvecklad version av följande bloggposter från i förrgår 4 juli 2011 samt 2 juli 2011 vad gäller den muslimska friskolan Ögårdsskolan:

"MALMÖ. Islamic Center hoppar av integrationssamarbetet med Svenska kyrkan och säger upp den imam som var anställd i både kyrkorna. Det är brist på pengar men också att moskén har en annan imam anställd på heltid som ligger bakom avhoppet.

- Vi har inga möjligheter att både ha en heltidsanställd och en deltidsanställd imam samtidigt. Alla våra resurser måste gå åt till de begravningar, vigslar och samtal som församlingsmedlemmarna behöver, säger Bejzat Becirov, VD för Islamic Center."

"Tidigare i år drog också fritidsförvaltningen in lönebidragen till Islamic center när det gällde en busschaufför, en lärarassistent, de som sköter om skolmatsalen, skolans hemsida och tidning, därför att kriterierna ej uppfylldes. Utan bidrag är det tufft att uppfylla alla krav och önskemål, menar församlingen."

Läs hela den detaljerade artikeln om Islamic Centers avskedade imam Mukhiddine Shirinov samt den nye imamen Alen Delic som Svenska kyrkan letat upp, i Skånska Dagbladet onsdag 6 juli 2011: http://www.skanskan.se/article/20110706/MALMO/707059840/1004/-/islamic-center-sager-nu-upp-samarbetet


"Islamic Center i Malmö hoppar av integrationssamarbetet med bland andra Svenska kyrkan. Men integrationsarbetet fortsätter."

" – Tanken var att Islamic Center skulle gå in och betala en större ekonomisk del, säger Alf Sjölin, tillförordnad kyrkoherde i Västra Skrävlinge. Men de har ju begränsat med resurser och pengarna räcker inte till. Ett samarbete har redan inletts med en imam i Bosniakiska islamska föreningen."


"Den muslimska organisationen Islamic Center, som driver moskén i Malmö, säger upp sitt integrationssamarbete med Svenska kyrkan i Västra Skrävlinge."
Källa, TT onsdag 6 juli 2011: http://hd.se/skane/2011/07/06/moske-avbryter/

Västra Götalands Nättidning onsdag 6 luli 2011: http://vgnt.se/moske-avbryter-integrationssamarbete/

Malmö närradio 90,2 Megahertz genom Skånepartiets partiledare Carl P Herslow berättade om nyheten och läste upp Skånska Dagbladets artikel onsdag 6 juli 2011.

Inga kommentarer: