2011-07-29

Sveriges första körskolelärare i slöja
"När Elin Andersson utbildade sig till körskolelärare trodde hon inte att hon skulle stöta på några problem. Men det visade sig att hennes konvertering till islam var mer impopulär än hon förväntat sig."

"När Beatrice HansenKörkortsexperten anställde Elin var även hon tvungen att fundera över situationen först. Hon själv har inga problem med att Elin bär slöja men hon anser att Karlskoga är en ganska konvetionell stad och var tvungen att överväga om beslutet att anställa Elin skulle betyda att hon förlorade kunder.

Till slut kom hon fram till att Elin, med eller utan slöja, var kompetent för jobbet och att hon därför skulle anställas. Nu har hon jobbat på Körkortsexperten i en månad och hittills har allt gått bra.

– Eleverna frågar om slöjan och min tro, något jag tycker är väldigt bra. Då kan jag fungera som en medlare och få dem att förstå, något som behövs för att skapa tolerans, berättar Elin."

Källa, Karlskoga Tidning fredag 29 juli 2011: http://www.nwt.se/karlskoga/article942665.ece


Bild på den islamiserade körskolelärarinnan som propagerar för islam till tonåringar: http://www.nwt.se/multimedia/dynamic/00574/712733_jpg_574006img699.jpg


Körkortsexperten i Karlskoga som skyltar med den kvinnoförnedrande slöjan: http://www.korkortsexperten.se/


Inga kommentarer: