2011-07-12

Muslimsk antisemitism stoppar Hollywoodinspelning i MalmöIlmar Reepalus antisemitiska uttalanden och Malmös stora muslimska folkgrupp stoppar Hollywood från att spela in en storfilm i Malmö:


"I januari i år hölls ett möte i Los Angeles mellan ett Hollywoodbolag och Mikael Svensson från Öresund Film Commission, ett svenskt-danskt samarbetsorgan som hjälper utländska filmbolag som vill spela in i Öresundsregionen.

Filmbolaget sade sig vara intresserade av att leta potentiella inspelningsplatser i Malmö och Skåne till en film baserad på en bästsäljare med ett judiskt tema.

Men någon delegation från Hollywood kom aldrig hit. Istället fick Mikael Svensson i februari ett mejl om att planerna på att spela in i Skåne skrotats. Bolaget hade hört att Simon Wiesenthal Center avrådde judar från att besöka Malmö.

Simon Wiesenthal Center utfärdade varningen i december förra året, efter att amerikanska medier uppmärksammat hatbrott mot judar i Malmö. Även uttalanden av kommunalrådet Ilmar Reepalu hade väckt anstöt bland många judar."

Källa, islamiseringstidningen Sydsvenskan tisdag 12 juli 2011: http://www.sydsvenskan.se/kultur-och-nojen/article1510320/Malmos-rykte-skrammer-Hollywood.html


Från mejlet översatt till svenska:

”Det enda problemet som jag ser med projektet – hur vältänkt det än är, baserat på en bästsäljare – är det stora problemet att det är en judisk berättelse och att Simon Wiesenthal center i USA har sagt att södra Sverige är en MYCKET osäker plats för judar på grund av den stora och allt fientligare muslimska folkgruppen.”


"Simon Wiesenthal Center känner till att deras resevarning gett effekt och avskräckt ett Hollywoodbolag.

– Vår resevarning till Malmö har, så här långt, varit effektiv."

"Shimon Samuels är starkt kritisk till Malmö i allmänhet och kommunalrådet Ilmar Reepalu (S) i synnerhet för hur frågan kring judars situation i staden hanterats. För enligt Shimon Samuels har det inte gjorts någonting alls sedan de besökte Malmö i våras."

"Utöver Malmö finns det bara ytterligare en plats som centret avråder judiska resenärer från att besöka. Då handlar det om Turkiet."

Källa, islamiseringstidningen Sydsvenskan tisdag 12 juli 2011: http://www.sydsvenskan.se/kultur-och-nojen/article1510322/rdquoIngenting-har-gjorts-Ingentingrdquo.html

Inga kommentarer: