2011-07-22

Muslimer ber till Jesus i moskén
"Jesustroende imamer väcker reaktioner, det har varit tydligt efter Dagens artikel i förra veckan. Nu berättar fler missionärer att de hört talas om liknande saker i andra delar av världen, men ämnet är känsligt och de kan därför inte träda fram med namn.

- Jag har hört talas om fenomenet från olika ställen i Asien, att det finns hela folkgrupper som fortsätter kalla sig muslimer, men som helt klart är lärjungar till Jesus. De fortsätter gå till moskén, men ber till Gud i Jesu namn."

"Arne Selander, präst i Svenska kyrkan och egen företagare, gjorde en resa till ön Mindanao i Filippinerna i början av året. Där mötte han inhemska kristna missionärer som vittnade om saker han aldrig hört talas om tidigare.

- En av missionärerna, Willi, hade träffat på en barndomsvän som var hajjin, vilket är en hederstitel inom islam. Willi berättade att han nu hade mött Issa, det arabiska namnet för Jesus. Kompisen blev så intresserad att han bjöd med Willi till fredagsbönen i moskén. Där presenterades han som "pastor Willi som känner Issa". Efter imamernas bön fick Willi berätta för dem hur han fick möta Jesus. Sedan dess undervisar han imamerna efter varje fredagsbön.

Willi berättade också om ett helande han varit med om, han låg i njursvikt och fick beskedet att han hade tre månader kvar att leva. Men en pastorskollega tog med honom till en pastorsträff där en svensk talare profeterade över honom.

- Du ska inte ligga där, du ska ut och missionera bland muslimerna, sa han. Läkaren konstaterade sedan att njursvikten försvunnit och i dag har han startat 13 nya församlingar och de i sin tur har startat mellan 30 och 40 nya. De har kvar sitt gamla sätt att be, de böjer sig på mattan, men i stället för Allah säger de numera Issa, berättar Arne Selander."


Källa, Dagen fredag 22 juli 2011: http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=269946


Inga kommentarer: