2011-07-14

Jasminskolans första år med rektor utan rektorsutbildningFör ett år sedan startades den muslimska friskolan Jasminskolan i Norrköping av Omar Nur. Skolan gick aldrig ut och berättade vem som var rektor.

Men bloggen Muslimska Friskolan har fått en intervju med Leif Arvidsson som är kontaktperson för Norrköpings fristående grundskolor:


"Utbildningskontoret

Rådhuset

601 81 Norrköping

Tfn 011-15 00 00

Kontaktperson

Leif Arvidsson

Tfn 011-15 18 09"Leif Arvidsson berättar för bloggen Muslimska Friskolan att Omar Nur själv tog rektorsposten. Vad Arvidsson känner till så saknar Omar Nur rektorsutbildning. Med den nya skollagen som träder i kraft sommaren 2011 har varje skola fyra år på sig att ge sin rektor adekvat utbildning. Omar Nur varken har rektorsutbildning eller vill skaffa sig den. Därför annonserar Jasminskolan och Omar Nur efter en ny rektor som ska tillträda inför höstterminen 2011.

Till bloggen Muslimska Friskolan vägrade Omar Nur berätta vem som var rektor på Jasminskolan. Orsaken är att det var han själv och han ville inte det skulle komma ut att han anställt sig själv utan rektorsutbildning. Omar Nur ljög alltså. Hur seriöst är det att starta en muslimsk friskola och inte ha vett att skaffa en utbildad rektor? I ett helt år drevs skolan utan utbildad rektor. Media har inte upptäckt det, eller tigit om saken. Leif Arvidsson på Utbildningskontoret ska nu ta ett samtal med Omar Nur om vilka falska signaler han gett när han mörkade att han själv var rektor.


Läs bloggposten från förra veckan med Omar Nurs ljugande där han vägrar berätta vem och vad som hänt med rektorn, som i själva verket var han själv: http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2011/07/muslimsk-friskola-soker-rektor.html


Norrköpings Tidningar och Folkbladet har erbjudits att skriva om saken men vägrat. Tidningarna döljer hellre informationen om den ljugande muslimska friskolan för sina läsare.


Inga kommentarer: