2011-07-12

Islamic Center talar ut i radio om avbrutet integrationsprojekt
Islamic Centers sparkade imam Mukhiddine Shirinov och Islamic Centers VD Bejzat Becirov talar ut i dagens radio om hur det avbrutna integrationsprojektet kan påverkas negativt:Islamic Centers VD Bejzat Becirov intervjuas i radio idag om varför han drog sig ur integrationssamarbetet. Bild på Becirov från Sveriges Radio: http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/images/news_images/96/1787647_520_290.jpg


"En viktig del i samarbetsprojektet Forum för interreligiös samverkan i Malmö läggs nu på is.

Det finns nämligen inga pengar till att ha kvar imamen Mukhiddine Shirinov, som hade en nyckelroll som den ende heltidsanställde inom projektet. Han tror att det kan påverka projektet negativt.

– Det är nästan ingen som kan satsa sin heltid på att jobba med de här frågorna, säger Mukhiddine Shirinov.

Spindeln i nätetProjektets heltidsanställning betalades av både Islamic Center och Svenska Kyrkan via Västra Skrävlinge Församling, som fick pengar från Lunds Missionssällskap.

Mukhiddines Shirinovs jobb gick ut på att vara spindeln i nätet och sköta kontakten mellan flera religiösa aktörer i Malmöområdet.

Men anställningen försvann i början av sommaren, när Islamic Center och Västra Skrävlinge Församling inte längre hade råd med den.

– Vi har inte haft möjlighet till att använda de resurserna mer, för då måste vi minska på resurserna på något annat ställe, säger Bejzat Becirov, VD på Islamic Center."


Källa, Sveriges Radio Malmö tisdag 12 juli 2011: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=96&artikel=4597580


Inga kommentarer: