2010-01-27

Becirov kräver krafttag av polis mot antisemiterBejzat Becirov berättar i dagens Skånska Dagbladet att moskén blir utsatt för hot vare sig de samarbetar med kristna eller judar:

"Bränder, grisar som släpps in i moskén, hatbrev och skottlossning. Bejzat Becirov, Islamic Centers frontman, och hans medlemmar har stor erfarenhet av trakasserier."

"När jag fördömde attentaten mot USA fick jag brev med pulver i."

"Bejzat Becirov anser att det är hög tid för stadens politiker och polis att agera när judar tvingas flytta härifrån av rädsla för att bli utsatta."


Källa, Skånska Dagbladet onsdag 27 januari 2010:Becirov menar säkert vad han säger. Men han är även rektor för Islamic Centers muslimska friskola Ögårdsskolan. Där är antisemitismen utbredd bland vissa elever, trots att de bara går i mellanstadiet. En av lärarna har dessutom uttalat antisemitiska åsikter med stort hat mot judar som läraren beskyller för blodbad.
I
I
I
Malmös socialdemokratiske kommunstyrelseordförande Ilmar Reepalu ligger nära antisemitism när han berättar vad Israel har gjort. Israel är en stat och kan inte göra något, utan aktören han egentligen menar är judarna i staten Israel:
I
I
"Reepalu: Israel har skapat en "varböld""
I
"Kan du bidra till att dämpa agget mot svenska judar som inte vill ta ställning i Israel-Palestina-konflikten?
I
– Konflikten kan människor ta ställning till. Det gör jag också. Det var totalt oproportionerligt våld från Israel under Gazakonflikten. Det är en varböld förstås."
I
Källa, Skånska Dagbladet onsdag 27 januari 2010:
I
I
Reepalu kommenterar mordförsöket mot Islamic Centers imam Mukhiddine Shirinov på nyårsaftonen 2009/2010 så här:
I
"– Det är självklart att barn med judiskt ursprung inte ska utsättas för trakasserier. Det är heller inte okej att imamen i en moské blir beskjuten."
I
Källa, Laholms Tidning och Norra Skåne onsdag 27 januari 2010:
I

Inga kommentarer: