2010-01-21

Ny moské byggs i Malmö hösten 2010


I tio år har Ahmadiyyaförsamlingen arbetat i motvind för en egen moské. Nu är det klart säger Malmös socialdemokratiska byggkommunalråd Anders Rubin. Det blir en stor moské med minaret nära Islamic Center:


"Efter många års funderingar har politikerna i stadsbyggnadsnämnden godkänt en detaljplan som gör det möjligt att bygga moskén.

Den byggs öster om Elisedals industriområde, nära trafikplats Fredriksberg på Yttre Ringvägen och en dryg kilometer från Islamic Centers moské i Ögårdsparken."
"Moskén får en yta på 1 100 kvadratmeter, men församlingen tänker inte bygga fristående församlingslokaler intill moskén, som det finns hos Islamic Center."


Källa, Sydsvenskan torsdag 21 januari 2010:Den nya moskén kommer att byggas ett stenkast från Ahmadiyyaförsamlingens muslimska friskola som också finns på Elisedals industriområde. Skolan har utretts av Skolverket för misstankar om att polis och socila myndigheter hölls utanför när de borde ha tillkallats. Den heter Al-Salamahskolan och ligger på Sporregatan 2. Men Sydsvenskan vill lura sina läsare att tro att församlingslokaler inte ska byggas, utan att berätta att de redan finns ett stenkast därifrån i stora byggnader vid skolan:
I

Inga kommentarer: