2010-01-09

Vellinge startar muslimsk skolklassBloggen Politiskt Inkorrekt (PI) har fått uppgifter som publiceras längre ner. När bloggen Muslimska Friskolan försökte intressera Sydsvenskan för uppgifterna blev det kalla handen. Sydsvenskan tänker inte skriva om nyheten. Tidningen säger att det är självklart att flyktingbarnen från Hököpinge ska läsa SFI. Därför vill de inte skriva om det. Tidningen vill heller inte skriva att flera flyktingbarn ljugit om sin ålder och skickats tillbaka. Sydsvenskan vill inte kontakta Migrationsverket om saken. Inte heller vill de kontakta Sundsgymnasiets projektledare som avslöjat uppgifterna. Sydsvenskan säger att det blir bloggars uppgift att sprida nyheten. Men allmänheten ska inte kunna läsa följande i Sydsvenskan:"Några källor verksamma i Vellinge kommun har kontaktat PI med anledning av de så kallade flyktingbarnen aka unga männen i Hököpinge. Alla minns debatten kring detta och kölvattnet där diverse kommuner plötsligt öppnade upp portarna.

Våra källor berättar:

Sundsgymnasiet i Vellinge har nu fått i uppdrag att inrätta en speciell klass inom svenska för invandrare för de mycket uppmärksammade flykting”barnen” från Hököpinge.

Ansvarig för projektet heter programansvarig Fredrik Aksell.

Under en personalkonferens på skolan i går delgav han intressant information. Gruppen av ensamkommande har redan decimerats. Vissa ”barn” har visat sig vara betydligt äldre än 18 år. Quelle surprise!!! Några ska skickas till Malta respektive Grekland som var första ankomstland inom Schengen.

Klassen om ursprungligen 30 skall dock inte bli mindre för det. De skäggiga flykting”barnen” ersätts med andra ensamkommande flyktingar. Blir antagligen somalier istället för afghaner. Till slut har man kanske de som i själva verket är barn.

Fredrik tillade också att några är ”rena analfabeter”. Dvs. en massiv utbildnings-insats krävs för att utbilda dem till västerländsk standard.

Och vi vet ju vilka som inte vill betala. Inte de från Vellinge kommun som inled-ningsvis på vanligt pk-manér uttryckte sitt stöd för flyktingarna. Men när det gäller att hitta kontaktfamiljer kammade man noll (frånsett en).

Kontakta projektledaren

Våra källor ansåg också att Fredrik bör kontaktas vilket PI inte hunnit med. Men del av er läsare är ganska pigga så den som känner sig manad. Glöm inte att hålla en hövlig ton, både i telefon och per epost.

Syftet är att ni ska få uppgifterna bekräftade. Som tjänsteman måste Fredrik Aksell delge information om gruppens status t.ex. om utbildningsnivå och ålder. Där griper ej sekretessen in.

Kontakt med projekt/programansvarig Fredrik Aksell


Tele 040-425602Hämtat från bloggen Politiskt Inkorrekt fredag 8 januari 2010:


Tydligen är det någon i personalen på Sundsgymnasiet som inte gillar att Hököpinges flyktingbarn ljugit om sin ålder, eller att de nu ska gå på Sundsgymnasiet. Annars hade personen inte läckt om personalmötet.

Inga kommentarer: