2010-01-24

Danmarks statsminister vill förbjuda burka i skolan"Statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) idé om at forbyde burkaer i skolen kan formentlig forsvares, så længe begrundelsen ikke er burkaens symbolværdi, men pædagogiske problemer med, at eleven ikke kan se lærerens ansigt. Dermed er det ikke uden videre givet, at et forbud mod burkaer på danske uddannelsesinstitutioner vil stride mod grundloven eller internationale konventioner om diskrimination."


Källa, Kristeligt Dagblad 21 januari 2010:"Mens et bredt politisk flertal endnu en gang gik til angreb på burkaen og niqaben, advarer ekstern lektor ved Syddansk Universitet nu politikerne om, at de er i gang med at gøre ondt værre.

Regeringen arbejder i øjeblikket på stramninger, som skal begrænse den muslimske klædedragt, hvor kvinden er indhyllet fra top til tå."

"»Vis mig den mand, som går med burka eller niqab. Det her er et symbol på undertrykkelse af kvinden, og det strider fuldstændig mod det åbne samfund, vi er en del af. Én burka eller niqab i Danmark er én for meget«, siger Naser Khader."


Källa, Politiken lördag 23 januari 2010:


Burkans vandring genom dansk politik:


"De muslimske klædedragter er heller ikke velkomne i de danske folkeskoler og gymnasier, mener statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).
Derfor afventer han nu, at et embedsmandsudvalg skal blive færdig med det arbejde, der skal klarlægge, hvordan man undgår elever, lærere og andre offentlig ansatte i at gå i burka eller niqab."
I
Källa, Politiken 19 januari 2010:

Inga kommentarer: