2010-01-17

Hemlösas tidning intervjuar Dan Park"Dan Park

13/01-10: Aluma artikel på Infosidan."


Källa, Dan Parks hemsida för affischer jaunuari 2010:


Länk till infosidan där Dan Park skannat in artikeln om honom i Alumas januarinummer för 2010. Skrolla längst ner så återfinns hela artikeln från sidorna 24 - 27 i Aluma:
"Nytt år, ny form, fler sidor! I årets första Aluma tacklar vi fenomenet frälsning."

"Vi gav oss ut på jakt efter frälsning. Vi fann lite av varje.

Chefredaktör Jennie Järvå"

"INNEHÅLL"

"Dan Park
Text Gabriel Stille Bild Dan Park
Provocerande affischer på elskåpen syns regelbundet i Malmö. Religioner ligger extra illa till, dem ser upphovsmannen som ett utslag av sinnessjukdom."


Källa, hemsida för Aluma nummer 1, januari 2010:


Aluma som säljs av hemlösa i Malmö, intervjuar den kände gatukonstnären Dan Park om hans syn på religioner. Aluma publicerar även en av Dan Parks affischer. Den föreställer en bild av förre statsministern Göran Persson i judisk kippa bredvid Mona Sahlin i slöja. Bildtexten under lyder:

"Rösta den 13 juni

Annars kan vilka svin som helst vinna och vad som helst hända"


Alumas målsättning med artikeln är att träffa upphovsmannen Dan Park för en vandring i Malmö och diskutera provokation samt religion. Dan Park säger i intervjun att han ogillar snäll konst. När Dan Park dömdes i Umeå för hets mot folkgrupp med en nazibindel på bomberjackan resonerade han så här:

"Jag tror jag körde med att det var en ironisk grej. Och så yttrandefrihetsgrejen, om de kan gå omkring med kors kan väl jag gå omkring med hakkors, säger Dan Park."

"Det är ungefär lika löjligt att gå omkring i Ku Klux Klan-dräkt och niqab som att gå i Kajsa Anka-dräkt. Barnsligt, säger Dan Park."

Aluma avslöjar att Dan Park ämnar sköta försvaret själv i den stundande rättegången 2010 i målet om Judiska församlingen i Stockholm. Det gäller hets mot folkgrupp för Zyklon B-burkar utanför synagogan.


Inga kommentarer: