2010-01-19

Sabuni gör om misstaget med Rosengårdsrapporten


Nyamko Sabuni vill göra om misstaget med Rosengårdsrapporten. Fast nu på nationell nivå. Just nu har JO tre pågående utredningar om Rosengårdsrapporten och felaktigheterna som Försvarshögskolan begått. Denna gång vill Sabuni att SÄPO ska kartlägga islamisterna i hela Sverige. Problemet blir detsamma. Hur ska vetenskapligheten garanteras när forskare inte ska göra kartläggningen? Ska den åter kallas för rapport utan krav på vetenskaplighet? Ska Sabuni sedan bygga sin politik på den?


SÄPOs källor blir liksom Försvarshögskolans hemligstämplade utan insyn från andra forskare. Men Sabuni är dessutom okunnig. Kartlägga islamister är redan daglig verksamhet för SÄPO sedan över tio år tillbaka. Det gäller såväl radikala källarmoskéer som personer med extrema åsikter. Allt som vi normalt kallar islamism är kartlagt så långt det är känt. Det är bara för Sabuni att ta del av materialet. Problemet är i stället att en massa rapporter beställs och sedan vidtas inga åtgärder för att stoppa problemen. Tänk er själva, vad har blivit bättre på Rosengård sedan Rosengårdsrapporten presenterades för ett år sedan? Ingenting. Importerar man islamister får man givetvis islamism."Fatima Doubakil menar att integrationsministern bygger mycket av sin information på den utredning från Rosengård i Malmö som Försvarshögskolan gjorde på uppdrag av regeringen och som i början av förra året hävdade att radikal islamism vinner terräng i stadsdelen.

En utredning som mötte stark kritik bland annat av Säkerhetspolisens generaldirektör Anders Danielsson som ansåg att det var en mycket överdriven bild byggd på generaliseringar."


Källa, SR Ekot tisdag 19 januari 2010:"– Det är lättare för så många länder med så olika förutsättningar att bygga upp kontroller än att komma överens om vem som är välkommen, konstaterar Monica Svantesson, doktorand på Försvarshögskolan/Stockholms Universitet.

Hon disputerar nästa år på en avhandling om hur migrationen till EU politiskt konstrueras som ett hot."


Källa, tidningen Broderskap måndag 18 januari 2010:"Ungdomsstyrelsen har fått i uppdrag att kartlägga behovet av en sådan avhopparverksamhet."

"– Vi har erfarenhet från våra länder. Kommer någon grupp i samarbete med regeringen eller myndigheter, då blir det som att man är agent. Och en agent kan inte förhandla med de här personerna, säger Ahmed Berazi, som sitter i styrelsen för Uppsalamoskén.


Källa, SR Uppland tisdag 19 januari 2010:
http://www.sr.se/uppland/nyheter/artikel.asp?artikel=3382719


Läs Muslimska Friskolans bloggposter om Försvarshögskolan och Rosengårdsrapporten:

Fler nyheter om Sabunis två krav, att SÄPO ska kartlägga islamister och skattebetalarna betala avhoppade islamister:

http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.292199-stod-till-avhoppande-extremister
http://www.mynewsdesk.com/se/view/pressrelease/aatgaerder-foer-att-bemoeta-extremism-363149
http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=200094
http://www.dn.se/nyheter/sverige/stod-till-avhoppande-extremister-1.1029330
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/stod-till-avhoppande-extremister_4111975.svd

Inga kommentarer: