2012-02-06

Islamic Center startar förening med judar och kristna för att sända TV mot rasism"Frank Kelber, judiska församlingen, Ann Aldén, Västra Skrävlinge församling och Bejzat Becirov, Islamic center. Foto: Karin Fallenius/Sveriges Radio:


Malmös judiska-, muslimska- och kristna församlingar går ihop och startar Agora, en gemensam ideell förening. Satsningen är unik, Malmös samfund har aldrig tidigare haft den här typen av samarbete."

"Förutom att föreningen, som särskilt vill rikta sig mot unga, ska samarbeta med och gå ut i skolorna så ska de också öppna en webb-tv kanal.

- Vi tror att vi med tv-mediet kan nå in i nya sammanhang."

Bejzat Becirov är vd för Islamic center och han menar att religiösa samfund har en stor möjlighet att göra samhället bättre.

- Samhället är byggt på religioner, oavsett vilka. När tron är utanför innebär det att människorna är utanför samhället. När religionerna är med så kan det bli en förbättring, säger Bejzat Becirov, Islamic center"

Källa, Sveriges Radio Malmöhus måndag 6 februari 2012:Lyssna till radiointervjun med kyrkohereden samt VDn för Malmös stora moské:


Inga kommentarer: