2012-02-25

Utbildningsminister försvarar muslimska friskolor
"Antorini forsvarer de muslimske skoler

Børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) kæmpede de muslimske skolers sag i et samråd.

Muslimske forældre har samme grundlovssikrede ret til at sende deres børn i en fri grundskole, som alle andre danske forældre. Det fastslog og fastholdt børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S), da hun den 21. februar var i samråd i Folketingets uddannelsesudvalg.

De gør som vi

Faktisk så ministeren ikke det øgede elevtal på de muslimske skoler som et problem eller som et udtryk for, at muslimske forældre etablerer parallelsamfund. Tværtimod. Hun mente, at man opfatter de mange muslimske skoler som et udtryk for integration: Muslimske familier begynder nu i samme grad som etnisk danske familier at vælge de skoler, som de vurderer, egner sig bedst til netop deres børn."

"De tosprogede har haft et fagligt efterslæb, og mange muslimske elever oplever, at det er svært at være muslim i en dansk folkeskole."

"Alex Ahrendtsen ville vide, hvad ministeren vil foretage sig for at modvirke oprettelsen af flere etnisk baserede og muslimske privatskoler. DF-medlemmet ønskede ikke, at ændre eller fjerne skolefriheden, men han var bekymret for, at de muslimske skoler udvikler parallelsamfund.

Flere gange i løbet af samrådet spurgte han ministeren, om hun virkelig tror, at en fagligt stærk folkeskole kan fjerne behovet for flere muslimske skoler.

Og det mente ministeren faktisk."


Källa, Frie Skolers Lærerforening fredag 24 februari 2012: http://www.fsl.dk/aktuelt/nyheder-debat/2012/2/antorini-forsvarer-de-muslimske-skoler/

Inga kommentarer: