2012-02-29

Sydsvenskan liknar Islamic Centers imam vid pingstpastorSkribenten på en islamgranskande blogg ställer onsdag 29 februari 2012 följande fråga till Sydsvenskans SD-journalist Niklas Orrenius. Frågan handlar om det som bloggen Muslimska Friskolan grävde fram om Chibli som nämndeman och att han granskades av Malmö tingsrätt för sina åsikter om homosexualitet. Den islamgranskande bloggaren hänvisar till några artiklar som media fått av bloggen Muslimska Friskolan:

"I ditt reportage i Sydsvenskan nyligen om tre muslimska tjejer ingår bland annat Kawtar Chibli, vars pappa är socialdemokraten och imamen Ayoub ChibliIslamic Center som du själv skrivit om vid ett par tillfällen (TV4SDSSDSSDSDNSkånskan). Han var nämndemannen som är emot homosexuella och påstås vilja införa sharialagar. Hur ser du på problem som dessa, att vi de facto importerar ett slags hat som vi relativt nyligen själva fått bukt med – även avseende judar, och att kraven på sär- och sharialagstiftning dyker upp med jämna mellanrum? Vad säger att det inte blir så när den muslimska gruppen växt sig ännu större och starkare om några decennier?"


Niklas Orrenius svarar så här 29/2 2012:

" - Jag har tidigare intervjuat Ayoub Chibli om hans syn på homosexualitet och skrivit om detta i Sydsvenskan. Han anser att homosexualitet går emot Koranen, ungefär på samma vis som många pingstpastorer anser att homosexualitet går emot Bibelns ord. I samband med intervjun med Chibli så publicerade Sydsvenskan även ett reportage om homosexuelle muslimen Ardeshir Bibakadabi, som sade: ”Jag är muslim. Jag tror på Gud. Imamerna säger att man ska undertrycka de här känslorna. Men Gud vill inte att man lever olycklig.”

Inga kommentarer: