2012-02-11

Svenska barn ikläs muslimska slöjor på stadsbiblioteket
Europeiska Socialfonden betalar 3,7 miljoner kronor i bidrag till socialdemokratiska ABF i Malmö för att sysselsätta arbetslösa muslimska kvinnor på Rosengård. Projektledare är kirurghustrun och vänsterpartisten Christina Merker-Siesjö från Lund. De av ESF skattebetalda muslimska kvinnorna i ABFs Yallatrappan syr nu ihop slöjor som svenska barn ska trä på sig på stadsbiblioteket så att de islamiseras:


"Rockaden frigör yta för barnavdelningen som på fredagen tog ett första steg mot förändringen med en invigning av bibliotekets egen utklädningsgarderob.

Med musik och sång i parad fick de första barnen prova de svepande klänningarna, färgglada trikåer och huvudbonader tillverkade av kvinnokollektivet Yallatrappan, som var mer än nöjda med mottagandet av de totalt 42 plaggen.

– Det är så roligt att barnen blev så glada. Men det har varit roligt att sy dem också, sa en av sömmerskorna Fardous Kadir, som är hedrad av uppdraget.

För Ghada Hiijas är förverkligandet av utklädningsgarderoben en gammal dröm som blivit sann. Nu är det inte enbart barnbarnet Someya som får kläder att klä ut sig, utan alla barn i Malmö kan ta del av garderoben som dagligen kommer att stå tillgänglig på avdelningen."ESFs projektbank för Yallatrappan:Inga kommentarer: