2012-02-07

Skolor nobbar Islamic Centers TV-kanal
"Tre religioner, en förening. Nu slår Judiska församlingen, ­Svenska ­kyrkan och Islamic ­Center sig ihop under samma stadgar, för ett bättre Malmö."

"Föräldrar är rädda när de är ute med sina barn, säger Bejzat Becirov, vd för Islamic Center."

"De bildade föreningen Agora Malmö.

"Ann Aldén är kyrkoherde i Västra Skrävlinge församling, som ligger nära moskén."

"Utbildningsdirektör Matz Nilsson blev kontaktad av föreningen, och var genast med på noterna.

– Det är fantastiskt spännande, vi behöver nya vägar för att skapa samtal med ungdomar om deras värderingar om varandra, säger han.

Men när han bjöd in två av stans gymnasie­skolor blev det kalla handen. Både Pauli och Sankt Petri har sagt nej till att arbeta med Agora Malmö."

Källa, islamiseringstidningen Sydsvenskan sidan C2 tisdag 7 februari 2012: http://www.sydsvenskan.se/malmo/article1606811/Religionerna-vill-skapa-forstaelse-tillsammans.html


"Till sommaren startas en ny webb-tv-kanal med plats för debatt kring mångfald, kultur och religion. Det är ett av målen för den nystartade föreningen Agora i Malmö, ett unikt samarbete mellan de judiska, kristna och muslimska kyrkorna i stan."

"Många skolor har efterfrågat information om mångfald, menar Bejzat Becirov, vd för Islamic Center.

Lena Friblick blir chefredaktör för den nya tv-kanalen, berättar att redaktionen skall jobba nära skolor och andra institutioner i Malmö, göra intervjuer med unga från olika religioner och kulturer och involvera unga som reportrar."

"Genom att bilda en förening kan vi få stöd från EU och Malmö stad, berättar Ann Aldén, kyrkoherde i Västra Skrävlinge."


Inga kommentarer: