2012-02-23

Muslimsk friskolerektor förklarar framgången

Den muslimske polisen Harun Rubin från Københavns Politi föreläser på en muslimsk friskola på bilden ovan."Således fik de muslimske skoler 22 procent flere elever fra 2007 til 2011, mens de kristne friskoler voksede med 9 procent, og de katolske skoler med 6 procent."

"Forklaringen på de muslimske skolers vækst skal søges et andet sted, hvis man spørger skoleleder Line Mansour fra Nord-Vest Privatskole.

Hun hører, at familierne vælger den muslimske skole, fordi børnene der kan være trygge og koncentrere sig om det vigtigste: at blive dygtige.

»I folkeskolen oplever mange muslimske elever, at de skal bruge kræfter på at forklare og forsvare sig selv. Folkeskolen er ikke god til at rumme forskellighed. På de muslimske skoler bliver eleverne accepteret som dem, de er, og det giver dem ro og overskud til skolearbejdet«.

Line Mansour afviser, at de muslimske skoler bidrager til et opsplittet og opdelt samfund: »Vi er ikke ghettoskoler, som isolerer os fra resten af samfundet, tværtimod. Skolerne gør et stort arbejde for at sikre, at eleverne bliver en del af samfundet«, siger hun.

På hendes egen skole fejrede de fx to meget forskellige mærkedage lige efter hinanden: fastelavn og Profetens fødselsdag.

»Vi respekterer forskelligheden«, siger Line Mansour."

Källa, Frie Skolers Lærerforening torsdag 23 februari 2012:Hemsida för den muslimska friskolan Nord-Vest Privatskole:


Inga kommentarer: