2012-02-09

Muslimsk elev kastas ut om han inte smakar fläskkött"Hotel- og Restaurationsskolen i Valby kræver, at en ung muslim smager på svinekødet. Ellers kan han ikke gennemføre sin uddannelse.

Rettroende jøder og muslimer og afholdsfolk er udelukket fra at tage en uddannelse på Hotel- og Restaurationsskolerne. De kan nemlig ikke gennemføre uddannelsen, fordi den indebærer, at de skal smage på svinekød og vin.

Ikram Korkmaz er muslim og risikerer nu at blive smidt ud fra sin uddannelse som på ernæringshjælper, fordi han ikke vil smage på fødevarer, der strider mod hans religion. Han nægter at smage på svinekød, og det kan koste ham uddannelsen."

"Ifølge Ikram Korkmaz og hans kone Britt Maria Christensen har Hotel- og Restaurationsskolen i Valby, hvor Ikram har gået siden januar, givet ham besked på, at han ikke kan gå på skolen."

"Både Enhedslisten og Dansk Folkeparti er imod skolens beslutning.

- Det er en fuldstændig tosset sag. Jeg forventer, at undervisningsministeren griber ind med det samme. Jeg går heller ikke ud fra, at man siger til en mælkeallergiker, at man ikke kan blive kok, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

- Det virker underligt, at man ikke vil smage på den mad, man selv skal servere. Men det kan aldrig blive et krav, at man spiser eller smager på noget ganske bestemt, siger Dansk Folkepartis Peter Skaarup til DR Nyheder."


Se TV-intervjun med skolans rektor i Danmarks Radio onsdag 8 februari 2012: http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2012/02/08/191036.htm?wbc_purpose=15642

Inga kommentarer: