2010-11-16

Hemlig skola för illegala muslimer


"De ensamma flyktingbarnen som lever gömda i Sverige har en enda fast punkt, en skola i Malmö med hemlig adress. I några rum samlas ett femtiotal barn varje vardag.

-Trots att de kan gripas av polisen på väg till skolan kommer de hit med glädje varje dag, berättar Abdullahi Maxamed, elevassistent på skolan.

Alla har rätt att gå i skolan, även de barn och tonåringar som lever illegalt i Sverige. Så står det i lagen. Skolan i Malmö som tar emot de gömda barnen har ingen skolgård, inga skyltar. Men varje dag fylls korridorerna av elever.

- Jag tycker det är viktigt med skolan, den är min framtid. Jag skulle vilja syssla med matematik, berättar "Hashi" som flytt från Somalia till Malmö. Han lever gömd eftersom Migrationsverket beslutat att han ska skickas tillbaka till Malta som var det första EU-land som han kom till."


Källa, SVT Sydnytt tisdag 16 november 2010:


Se inslaget i SVT Play och tipsa gärna polisen, så att de kan gripa de illegala! I skolan går enbart pojkar eftersom muslimska flickor inte flyr till Sverige som ankarbarn. De är varken ensamkommande, flyktingar eller barn. De unga muslimska männen vill få en bättre framtid i Sverige, förklarar personalen. Samt träffa svenska tjejer. Märk, inte muslimska!
Inga kommentarer: