2010-11-11

Muslimer låstes in av polis i muslimsk friskola


Polisen låste in åtta muslimer i den muslimska friskolan Römosseskolans moské:


"Tungt beväpnad polis bankade in dörrar, grep flera personer och förhörde barn. Insatsen efter det påstådda bombhotet i Göteborg, innehåller dock ännu en sensationell ingrediens:

Tre av de män som misstänktes för förberedelse till terrorbrott, lördagen 30 oktober, greps i sina bostäder. En av dem skulle visserligen endast plockas med för vittnesförhör, men han fick ändå utstå samma omilda behandling.

Den fjärde mannen, en 28-åring, var inte i sin lägenhet. Han hade redan vid 06.30-tiden åkt till den moské som är inrymd i Römosseskolans idrottshall i Gårdsten."

"Resultatet av tillslaget blev alltså att åtta män, som bara råkade befinna sig i moskén, låstes in. De tvingades, utan information, att vänta i närmare tre timmar."


Källa, Göteborgsposten onsdag 10 november 2010:
http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.487925-atta-man-lastes-in-i-moske
I
I
"Flera av de gripna hör till samma släkt där många är troende muslimer. Samtidigt frihetsberövades åtta män i flera timmar inne i en moské i Gårdsten."
I
Källa, ledare i Dagens Nyheter fredag 12 november 2010:


Läs mer om hur muslimerna spärrades in i den muslimska friskolan Römosseskolan. Där är moderaternas riksdagsman Abdirizak Waberi (bilden överst) rektor på deltid:

I
Nyheten på engelska:

Inga kommentarer: