2010-11-05

Muslimsk friskolerektor kallades islamist i riksdagen


SD-ledamoten William Petzäll attackerade M-ledamoten Abdirizak Waberi:"Här attackerar Sverigedemokraterna islam - och kallar en M-ledamot för islamist - i riksdagens kammare. Angreppet var så fränt att talmannen tvingades tillrättavisa SD-ledamöterna."

" - Partiet har släppt in en islamist i den här församlingen som inte tycker att det är ok att män och kvinnor skakar hand med varandra, sa Petzäll om Moderaterna."

"Efter debatten förklarade Petzäll varför han gått till angrepp mot Waberi.

- Det är en person som i flera intervjuer förespråkat kvinnomisshandel, att kvinnor och män inte ska skaka hand med varandra eller dansa med varandra. Jag tycker inte att vi fått tydliga besked från Moderaterna hur de ställer sig till de värderingar som han ändå har."


Källa, Göteborgstidningen fredag 5 november 2010:


Heltidsriksdagsledamoten Abdirizak Waberi deltidsarbetar som rektor för den muslimska friskolan Römosseskolan i Gårdsten, Göteborg:
Abdirizak Waberi som är ordförande för Islamiska förbundet, är islamist enligt forskaren Aje Carlbom:
I
"Aje Carlbom, fil dr i socialantropologi, menar att Islamiska förbundet är en del av den islamistiska rörelsen som vill bygga upp en egen offentlighet, med egna skolor, förskolor och så vidare. Den parallella strukturen går stick i stäv med partiernas syn på integrationspolitiken.
I
–Den upphäver inte segregationen. Den förstärker den. Men islamisterna vill ha segregation. De anser att den skyddar muslimska barn.
I
Att kandidera för ett politiskt parti är ett sätt att ge rörelsen ökat inflytande, menar Aje Carlbom "
I
Källa, Svenska Dagbladet 14 december 2009:

Inga kommentarer: