2012-01-03

Könssegregerad minnesstund för mördade kriminelle irakiske pojken Ardiwan

Den mördade irakiern Ardiwan Samir bodde på Bangatan 5C i Möllevången på bilden ovan."I dag samlades ett par hundra släktingar och vänner till den mördade Ardiwan Samir i en lokal i centrala Malmö. Där höll man en minnesstund över pojken.

En bild på honom fanns uppställd intill brinnande ljus.
– Det har kommit släktingar från bland annat Holland och Tyskland, berättar en kusin till Ardiwan. I dag är det bara männen som samlas här, kvinnorna finns på en annan plats.
Såväl offfrets pappa Diaa Noman som hans farfar Samir Noman fanns med vid högtiden.

– Nu måste polisen och regeringen agera, förklarar de."

" – I samband med begravningen planerar vi en stor demonstration i centrala Malmö, berättar Diaa Noman. Vår tanke är att bära Ardiwans kista med oss som en protest mot våldet i Malmö.

Familjen hoppas att Malmöborna ska ställa upp och att det blir en massiv manifestation mot våldet."

Källa, Aftonbladet tisdag 3 januari 2012: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14162242.ab


"I polisens register finns sex anmälningar mot honom. De gäller narkotikabrott, våld mot tjänsteman, misshandel och flera fall där han hotat människor.

– Han var inte straffmyndig när de påstådda brotten begicks."

Källa, Aftonbladet tisdag 3 januari 2012: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14158867.ab


Familjen Noaman med pappa Diaa och mördade Ardiwan bor på Bangatan 5C i stadsdelen Möllevången i Malmö:
"Kvällspostens Claes Carlson träffar den mördade 15-åringens pappa Diaa Noman, pappans kusin Khatar Rafid och farfar Samir Noman i Malmö. Nu förbereder de begravningen av Ardiwan Diaa Samir med hundratals släktingar och vänner. Foto: Ulf Ryd:


"Familjen är så kallade mandeiska kristna och flydde undan muslimsk förföljelse i Saddam Husseins Irak."

"Vid ett tillfälle omhändertogs Ardiwan och flera av hans kompisar av polisen efter ett bråk i en butik vid Södervärn i Malmö. Han hade inte fyllt 15 och riskerade inget straff – men polisen tog honom med sig och pappa Diaa tvingades åka och hämta sonen på polisstationen.

Mellan sjunde och åttonde klass bytte Ardiwan till en mindre skola och lyckades ta sig bort från sina tidigare kompisar."

"Här står långbord dukade för hundratals personer. De ska vara med vid begravningen och dela familjens sorg i tre dagar. Det är enbart männen som ska samlas här – kvinnorna sörjer tillsammans i hemmen."

"Pappa och farfar är mycket bittra över det som har hänt och har heller inget förtroende för polisens förmåga att lösa mordet på Ardiwan.

– Jag tycker att Malmös polischef måste avgå. Min son är den fjärde som har mördats här i staden på någon månad. Och det drabbar bara invandrare, säger Diaa Noman."

Källa, Kvällsposten tisdag 3 januari 2012:Läs mer om nyårsmordet på Rosengård som bragte Ardiwan Mati från Möllevången om livet och det nya mordet på Lindängen i dag tisdag 3 januari 2012:
Inga kommentarer: