2012-01-04

Minneshögtid för mördad kriminell irakier på skola i Hindby"På nyårsafton dödades 15-årige Ardiwan Samir. Hans lärare, skolkamrater och deras föräldrar har nu hållit en minneshögtid på skolan i Malmöstadsdelen Hindby.""Det förekommer flera tänkbara motiv i utredningen. Bland dem hämnd – enligt en uppgift skulle den mördade femtonåringen ha skjutit av en raket eller smällare som skrämt en flicka. Enligt tipset, som gått vidare till polisen, skulle mordet vara en reaktion på det."Detta är stadsdelen Hindby i Malmö: http://sv.wikipedia.org/wiki/Hindby


Den enda skolan för årskurs 6 - 9 i stadsdelen Hindby är Hindby skoldaghem. Det är en liten skola för problemelever med oftast kriminell bakgrund på Ekgatan 40 i Malmö:"Mellan sjunde och åttonde klass bytte Ardiwan till en mindre skola och lyckades ta sig bort från sina tidigare kompisar.""I polisens register finns sex anmälningar mot honom. De gäller narkotikabrott, våld mot tjänsteman, misshandel och flera fall där han hotat människor.

– Han var inte straffmyndig när de påstådda brotten begicks."

Källa, Aftonbladet tisdag 3 januari 2012: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14158867.ab


Lagen om Unga Lagöverträdare, LUL:

"Det ska tidigare ha gjorts en så kallad LUL-­utredning om honom - en åtgärd som polisen kan ta till mot misstänkta under 15."Läs mer om senaste tidens mord på Lindängen och Rosengård i Malmö, varav ett begicks mot 15-årige irakiern Ardiwan som skrämde en oskyldig liten flicka med raket på nyårsafton:Inga kommentarer: