2012-01-26

Dan Park överklagar fällande dom"En av anledningarna till att det blir villkorlig dom är att tingsrätten inte anser att det finns någon särskild anledning att befara att Dan Park kommer att göra sig skyldig till fortsatt brottslighet. Något som konstnären själv mest skrattar åt.

- Självklart kommer jag att göra om det, säger han.

Han tycker att domen är "sinnessjuk."

- Allting handlar bara om att folk känner sig kränkta hela tiden, säger han.

Han har redan bestämt sig för att överklaga."


Dan Park medverkar även i en intervju klockan 15.30 i Sveriges Radio Malmö torsdag 26 januari 2012. Där kommer han att bekräfta att han överklagar domen.


"Ja det blev en fällning så nu känner man sig ju jävligt Kränkt (eller inte). Men det bevisar att Humor inte är något Cenzuristerna förstår och att den såkallade yttrandefriheten bara är ett längre ord för Diktatur.Jallow borde bjuda mig på några öl ikväll när vi drar ut och firar."

Källa, Dan Parks blogg Lidlday torsdag 26 januari 2012: http://lidlday.blogspot.com/2012/01/ja-det-blev-en-fallning-sa-nu-kanner.html


"Utöver det ska Dan Park betala 10 000 kronor i skadestånd till både Momodou Jallow från Afrosvenskarnas riksförbund och till Hallands nations kurator Elinor Lavesson."

"Dan Park är däremot kritisk till domslutet.

– Jag ser det som censur. Att myndigheterna försöker tysta folk, säger han.

Han berättar att han kommer att överklaga domen till hovrätten.

– Det är lika bra att kolla hur de ser på saken, säger han.

Domen innebär inte att Dan Park kommer att sluta med sin provocerande gatukonst.

– Nej, jag kommer att fortsätta som vanligt. "

Källa, islamiseringstidningen Sydsvenskan torsdag 26 januari 2012: http://www.sydsvenskan.se/lund/article1603888/Dom-idag-mot-provokatoren-Dan-Park.html


Läs mer om domen 26/1 2012:Inga kommentarer: