2012-01-14

Thatcher avskaffade 1970-talets solidaritet

Filmaffischen från 2012 ovan mot originalpolitikern nedan.Minns ni hur soligt, solidariskt, välmående och paradisiskt 1970-talet var?

Tills Margaret Thatcher dök upp i TV-rutan. Hon avskaffade all gemenskap och solidaritet från 1970-talet och ersatte det med ett själviskt, hårt, kargt och känslokallt 1980-tal. Folk tog banklån och köpte materiella saker i stället för att bilda sig i studiecirklar.

Stöd norra Englands gruvarbetare i deras bojkott av filmen "The Iron Lady"!

Meryl Streep gör sin sämsta rollpresentation någonsin när Hollywood slår mynt av den engelska arbetarklassens tragedi. Filmen är en skymf som inte förstår klasskamp. Meryl Streep är alltför god och låter teatralisk i karaktären som monstret Thatcher.

Proletärer i alla länder, vägra lösa biljett! Låt filmen bli en brakförlust på historielöshetens soptipp.


"Nya filmen "The Iron Lady" med Meryl Streep i huvudrollen har väckt starka känslor på många håll, bland annat i norra Englands koldistrikt där det nu organiserats en bojkott mot filmen."

"I de gamla gruvdistrikten i norra England minns man fortfarande striden som förlorades mot Thatcher när järnladyn satte hårt mot hårt gentemot fackförbunden, som i sin tur gick kraftigt försvagade ur en ett år lång strejk."

"Och gruvstrejken är fortfarande något som ligger nära i minnet.

- Vi har ett land med unga människor som saknar framtidstro, särskilt i den här delen av landet. Deras fäder har inte arbetat, och inte heller deras mödrar, sedan strejken, säger Toni Bennett, till norska NRK:s korrespondent i Storbritannien."

- Hon hade ingen som helst medkänsla med familjer eller människor som levde under svåra förhållanden, säger hon."

Källa, SVT Kulturnyheterna fredag 13 januari 2012: http://svt.se/2.27170/1.2675858/bojkott_mot_thatcher-film_i_norra_england
Kulturnyheterna recenserar "The Iron Lady" 1 februari, 19:00 i SVT1.

Inga kommentarer: