2012-01-09

Kuratorn och Skånska Dagbladet ljuger om mördade Ardiwans skola

Hindbyskolan i Eriksfält ovan och Hindby skoldaghem i Hindby nedan.Skolkuratorn ljög för Skånska Dagbladet när hon påstod att Ardiwan Samirs skola heter Hindbyskolan. Två gånger frågade reportern kuratorn Eva Persson vad Ardiwans skola heter som hon är kurator på. Båda gångerna uppgav skolkuratorn att hon var kurator för ArdiwanHindbyskolan:

"Några meter bort står Eva Persson, skolkurator på Hindbyskolan där 15-åringen gick."Bloggen Muslimska Friskolan fick idag måndag 9 januari 2012 uppgift från Malmö stad att Eva Persson är skolkurator på Hindby skoldaghem och inte på Hindbyskolan.

Hindbyskolan som skolkuratorn falskt uppgav sig komma ifrån är ingen kommunal skola utan en friskola som saknar elever på högstadiet. Hindbyskolan ligger i stadsdelen Eriksfält. Hindbyskolan finns inte i Malmö stads register eftersom den är en friskola. Hindbyskolan har gungor på skolgården för småbarn.


Högstadieelver har däremot Hindby skoldaghem som ligger i stadsdelen Hindby. Skoldaghem är för kriminella elever. Ardiwan har varit inblandad i en rad brott:

"Ifølge avisen Aftonbladet havde den 15-årige været indblandet i narkokriminalitet, mishandling og trusler. Der blev aldrig rejst sigtelser, fordi han var under den kriminelle lavalder, da kriminaliteten blev begået."

Källa. Extra Bladet söndag 8 januari 2012:Självklart känner skolkuratorn till att det finns en skola med namn som kan förväxlas med hennes egen. Men hon uppger ändå Hindbyskolan för Skånskans journalist väl medveten om att han då skriver det i ställer för Hindby skoldaghem. Varför? Jo, för på så vis framstår det som om Ardiwan gick på en helt vanlig skola. Alla vet ju om att ett skoldaghem är för problemelever. Efter publiceringen läser naturligtvis skolkuratorn artikeln med det felaktiga skolnamnet. Men reportern avslöjar att skolkuratorn inte hört av sig för att rätta till felaktigheten.Måndag 9 januari 2012 medverkar skolkurator Eva Persson åter i media. Denna gång nämner inte Sveriges Radio P4 Malmöhus Nyheterna vilken skola Eva Persson är kurator på? Varför? återigen för att dölja att det är ett skoldaghem. I stället får kuratorn bre på i radion om hur skötsam Ardiwan var. Hur kommer det sig då att han måste gå i ett skoldaghem för blott 16 elever med skyhög kostnad för skattebetalarna?

"I morgon kommer 15-årige Ardiwan Diaa Samir att begravas. Nu kommer eleverna tillbaka till skolan där han gick.

Lyssna till radioinslaget:


- En del elever går tillbaka till sina studier. Andra väljer att få titta på foton, skriva i vår minnesbok och att prata om vad man kan göra för att det inte ska fortsätta, säger Eva Persson, skolkurator."

Källa, SR P4 Malmöhus Nyheterna måndag förmiddag 9 januari 2012: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=96&artikel=4897820Bloggen Muslimska Friskolan lade fram bevis för Skånskans reporter att kuratorn ljugit och att det därför stod fel skola i tidningens artikel. Bland annat följande:


" – Hela måndagen kommer ju att gå åt att personalen tillsammans psykolog kommer att göra en planering i hur man kan ta emot eleverna så bra som möjligt på tisdag, säger SvenJohan Davidson chef för skolområdet Augustenborg/Hindby i Malmö."

Källa, Sveriges Radio P4 Malmöhus torsdag 5 januari 2012: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=96&artikel=4893799


"På nyårsafton dödades 15-årige Ardiwan Samir. Hans lärare, skolkamrater och deras föräldrar har nu hållit en minneshögtid på skolan i Malmöstadsdelen Hindby."Bloggen Muslimska Friskolan redogjorde för Skånska Dagbladets reporter ovanstående samt att Hindbyskolan inte är för högstadieelever och omöjligt kan vara Ardiwans skola. Samtidigt som det framgår av Malmö stads hemsida att SvenJohan Davidson är områdeschef för kommunala skolområdet där Hindby skoldaghem ligger:
Bloggen Muslimska Friskolan uppmanade Skånskans reporter att ändra den felaktiga skolan till korrekt, speciellt eftersom det enkelt går att kolla upp fakta. Skånska Dagbladet har haft två dagar på sig men vägrar fortfarande ändra den felaktiga uppgiften. Den första artikeln i media i hela Sverige som försöker ange Ardiwans skola är Skånskans 7 januari 2012 och tidningen vägrar ändra till det korrekta. Varför hjälper Skånskan dölja Ardiwans struliga bakgrund på skoldaghemmet?


Skånska Dagbladets reporter:

Lasse Angantyr

0704-14 25 66Hindby skoldaghems kurator:

Eva Persson

040-343033Hindby skoldaghemEkgatan 40 i malmöstadsdelen Hindby:

Skoldaghem + SU-grupper
Göran Dahlström - Rektor

040-34 65 03,

0703-34 65 83


6 januari 2012 var bloggen Muslimska Friskolan först i Sverige att berätta att det var på Hindby skoldaghem som Ardiwan gick: http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2012/01/kriminelle-ardiwan-elev-pa-hindby.htmlFast att Sveriges Radio P4 Malmöhus Nyheterna helt utelämnar 9 januari 2012 vilken skola Eva Persson är kurator på, så berättar Sveriges Radio P4 Malmöhus Ditt Skåne 9 januari 2012 skolan det rör sig om. Kurator Eva Persson vill att media lämnar skolans elever ifred. I radiointervjun slingrar sig reportern samt kuratorn för att inte säga skolans namn. Men i texten till radioartikeln lyckas kuratorns medverkan ändå för första gången i svensk media avslöja skolans korrekta namn. Därmed har kuratorn underlättat för media att störa skolans elever:

"Eva Persson är kurator på Hindby skoldaghem, där pojken gick, och där är man beredd på ett jobbigt sorgearbete."


Lyssna till den längre intervjun med kurator Eva Persson:
Källa, SR P4 Malmöhus Ditt Skåne måndag förmiddag 9 januari 2012: http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=4185


Låt oss i framtiden se all media skriva ut att Ardiwan gick på Hindby skoldaghem och inget annat trixande eller mörkande tack! Och varför skulle det dröja hela 9 dagar efter mordet innan media vågade avslöja skolan? Varför skriver inte nedanstående media ut skolans korrekta namn, när SR P4 Ditt Skåne redan gått i bräschen? Så här fortsätter mörkandet:
Inga kommentarer: