2012-01-07

Koranskola ordnade könssegregerad matbazar i moskén

"Det finns skyltar överallt vart de ska sitta.""Matbazar . . .

Salamo Alejkom

Idag har vi haft matbazar i moskén, det var tjejgruppen som ordnade det tillsammans de samarbetade riktigt bra och jobbade hårt. Det var sjukt kul, mycket folk och god mat. Nu har vi haft 2 jobbiga dagar men det har varit rikitgt kul samtidigt. Vila ordentligt idag tjejer så ses vi imorgon (Lördagen den 7e januari) för att påbörja veckans lektion.

Bilder . . ."

Källa, tjejgruppens koranskola som ordnade matbazar i Gävle moské fredag 6 januari 2012: http://tjejgruppengavle.blogg.se/2012/january/matbazar-1.html


"Varför inte bara ge ett råd och sedan lämna allt mellan dem o Allah. Glöm inte att Allah gav oss detta liv och endast han kan avsluta det , det är han som straffar oss ingen annan. Så när någon gör något fel så är vi skyldiga att ge ett råd, om personen inte håller med då lämnar vi den ifred och sen är det upp till personen.

Här har ni en hadith som tjejerna har läst och diskuterat, ni får gärna ta del av den.

Hadith är det profeten Muhammad saws har berättat/sagt det kan vara han själv som sagt det, eller så är det någon av de som levde i hans tid hört han säga och sedan fört det vidare.

Abu Hurraira berättade att profeten Muhammad saws sade: Att låta bli det som man inte har att göra med är en del av att vara en god muslim (Tirmidih)."

Källa, tjejgruppen i Gävles koranskola lördag 7 januari 2012: http://tjejgruppengavle.blogg.se/2012/january/angaende-fragor.html


"Idag är det fredag vilket betyder att det är fredagsbön. Den härligaste dagen i veckan såklart! Påminnelse försök att undivika musik och lyssna mycket på koran speciellt Surat Al-Kahf. Idag är det även MATBAZAR nere i moskén efter fredagsbönen InshaAllah"

Källa, tjejgruppen fredag 6 januari 2012: http://tjejgruppengavle.blogg.se/2012/january/fredag.html

Inga kommentarer: