2011-06-28

Fader Vår kan öka eleverna i muslimska friskolor

"Frederikssundsvejens Skole, har omkring 80 procent tosprogede elever og placerer sig blandt de bedste i PISA-undersøgelser, når man tager højde for elevernes socio-økonomiske baggrund. Det fik for nylig integrationsminister Rikke Hvilshøj (V) til at aflægge skolen et besøg for at studere skolens praksis nærmere. Den slags interesse giver yderligere motivation for at gennemføre projekter som denne uges temaundervisning, der er en kombination af billedkunst, religion og dansk.

Ud af de 32 elever i storklassen har kun syv elever dansk baggrund. Både Jane Gersager og hendes lærerkollega Janni Clausen mener, at Bertel Haarders forslag om samlesang i skolen kan gå an, men de kalder det “hul i hovedet”, når ministeren samtidig mener, at fadervor bør indgå i religionsundervisningen.

“På en del skoler vil det ikke være et rummeligt signal at sende. At bede fadervor er en ortodoks praksis for kristne, som vil virke afskrækkende. Jeg tror, at flere elever ville vælge en muslimsk friskole, hvis vi begyndte at bede i timerne,” siger Jane."

“Er Asgård så en by, ligesom København? Eller er det bare noget, de har fundet på,” vil en af drengene vide.

Jane mener, at spørgsmålet er godt, men svært at svare på.


“For dem, der tror på Thor og Odin, er det vel en by,” siger hun.

Svaret får børnene til at spærre øjnene yderligere op:

“Mærkeligt!”


“Ja, men det er vel ikke mere mærkeligt, end at nogle tror på en Gud i himlen, vel? Og der er jo også nogle af jer, der tror på Koranen, og andre, der tror på Biblen,” siger Jane.


Børnene er stille - for det er jo rigtigt nok, hvad Jane siger - men det er stadig mærkeligt."


Källa, Information.dk söndag 26 juli 2007 : http://www.information.dk/106596


Inga kommentarer: