2011-06-12

Sydsvenskan avslöjar Malmös illegala muslimerIslamiseringstidningen Sydsvenskan verkar i sitt reportage om papperslösa som arbetar illegalt i Malmö, mestadels ha funnit muslimer från Mellanöstern. Sydsvenskan startar sin nya artikelserie idag genom att rada upp muslimer som bryter mot lagen. Alla verkar ha befunnit sig i branscher och företag som lovprisats av socialdemokraterna och Ilmar Reepalu.


Bilverkstäder på Norra Grängesbergsgatan, samt och har alla fått sina illegalt arbetande muslimer gripna av polisen. De muslimska föreståndarna ljuger Sydsvenskan rakt upp i ansiktet när de intervjuas i artikeln.

Bloggen Muslimska Friskolan har tipsat Sydsvenskan om dessa saker för flera år sedan, med vittnen som var beredda att ställa upp, men Sydsvenskan valde då att tiga. Nedan ett litet axplock ur dagens långa artikel i Sydsvenskan där Malmö stad avslöjas samarbeta med de kriminella muslimska näringarna som omsätter miljarder kronor:


"Klockan är strax över halv tio den trettonde april när tre polisbussar omringar Özen AllfruktLantmannagatan, som omsätter drygt 70 000 000 kronor. Civilklädda utredare från gränspolisen kliver in på lagret och fikarummet och kontrollerar ett tjugotal personer. Några kan visa att de är anställda, resten hävdar att de är där för att söka praktikplats eller prata med en kompis, trots att flertalet har hängt in kläderna i personalens omklädningsrum.

Denna förmiddag tas tre personer med till polishuset, två efterlysta för att utvisas ur landet. Den tredje har hittills vistats i Sverige utan papper. Han väljer nu att söka asyl.

Två veckor tidigare fick Abdos, också det ett av Malmös största livsmedelsföretag med en omsättning på runt 130 000 000 kronor, besök av gränspolisen. Ett tjugotal personer kontrollerades. Fem hade så oklara identitetshandlingar att de togs in, två var efterlysta för utvisning.

– De var väl kunder, jag är inte så insatt i personalfrågorna, säger vd:n Samir Abdo, och avböjer att svara på fler frågor.

Zeynel Özen, ägare till Özen Allfrukt, hävdar att en av de som polisen omhändertog bara var där för att hälsa på en kompis. Den andre ska ha praktiserat, vilket godkänts av Migrationsverket. Den tredje ska ha varit anställd i tre år och fått lön med avdragen skatt under hela tiden.

– Vi visste inte att hans uppehållstillstånd dragits in, säger han.

Men mannen hade varken uppehållstillstånd eller undantag för arbetstillstånd, även om han ansökte om det för ett par år sedan. Trots att han ska ha varit anställd under tre år fanns han inte med i Skatteregistret 2008 och taxerade endast för 73 000 under 2009. Den senaste taxeringen är inte klar.

Dessutom har Migrationsverket inga praktikanter på Özen.

Det är inte första gången delar av personalstyrkan på Abdos Multifood och Özen Allfrukt omhändertas av gränspolisen.

Men de är långt ifrån ensamma om att tjäna pengar på asylsökande.

Sydsvenskan har också träffat asylsökande som vittnar om tio timmars arbetsdag för 150 kronor och gratis mat på en av Malmös mest populära restaurangkedjor,
Falafel No 1.

– Vad jag vet har vi inte haft några, men jag vet inte vad som hänt innan eller efter jag slutat där, säger Sadoo Iskandarani, som formellt företräder företaget tillsammans med sin pappa men som nu gått vidare och startat egen verksamhet."

"Malmö stad är inget undantag. De senaste åren har flera förvaltningar småhandlat för ett par hundra tusen kronor enbart på Abdos och Özen. Skolor i Kirseberg, Oxie, Rosengård och Bunkeflostrand, har handlat frukt till eleverna, Sociala resursförvaltningen har köpt mat och kontantkort till enheten för ensamkommande flyktingbarn och Kulturförvaltningen har inhandlat frukt och grönsaker till djuren på Malmö museum."

"Svarta Malmö omsätter enligt denna uppskattning totalt 5,7 miljarder varje år. Bara svartarbete innebär ett skattebortfall på cirka 2,85 miljarder kronor, vilket bland annat skulle täcka hela kostnaden för kommunens barn- och äldreomsorg men också avgifter för vatten, avlopp och renhållning."


Källa, islamiseringstidningen Sydsvenskan sidorna C4- C9 söndag 12 juni 2011: http://www.sydsvenskan.se/malmo/article1491884/Malmo-under-ytan.html


Inga kommentarer: