2011-06-01

Muslimska elevers film om Auschwitz propaganda mot SDDen muslimske eleven och hans muslimska klasskamrater tiggde ihop tiotusentals skattekronor för att göra film i Auschwitz. Idag använder han uppmärksamheten till att propagera mot Sverigedemokraterna i en kristen tidning, trots att SD varken fanns under Andra Världskriget, stod bakom Förintelsen eller har med antisemitism att göra. Efter studenten söker SD-motståndaren till polishögskolan och vill bli statsminister:


"Men han funderade också över hur främlingsfientligheten växer sig stark i hela Europa och inte minst det faktum att Sverige­demokraterna utmålar muslimerna som det största hotet mot demokratin i vårt land.

Det var då Sia Derakhti bestämde sig för att gå från tanke till handling. Han frågade klasskompisarna vad de visste om Auschwitz – och blev skrämd av de dåliga kunskaperna.

– Så därför insåg jag att vi måste åka dit, säger han.

Han presenterade idén – och blev nästan utskrattad. Inte på grund av resmålet, utan därför att klassen ansåg det omöjligt att skaffa alla de pengar som skulle behövas. Den unge entusiasten lät sig dock inte avskräckas, och på egen hand försökte han att få ihop den summa som behövdes. Men vart han än vände sig, fick han nej.

– Bara för att jag var för sent ute, säger han.

Motgångarna sporrade honom än mer. Han insåg att han inte skulle kunna klara uppgiften ensam och övertalade därför fyra klasskompisar – samtliga killar och muslimer – att gå med i ett projektarbete."

" – Jag ville visa att alla muslimer varken är terrorister, judehatare eller Förintelseförnekare, säger den 20-årige Malmöpågen, som i dagarna lämnar Malmö Latinskola med den vita mössan på huvudet."

"Tillsammans slet de för att få in pengar. Utbildnings­förvaltningen ställde upp med 50 000 kronor.

– Och vi fick då veta att det var första gången som elever hade vänt sig direkt dit. Det brukar vara rektorer och lärare, berättar Sia Derakhti. Kontakter togs även med Judiska församlingen – som också ville sponsra resan – liksom att olika företag bearbetades, inte minst då Skånska Dagbladet, vars journalist Andreas Lovén har skrivit ett flertal uppmärksammade artiklar om antisemitismen i Malmö.

Den egna skolan ställde också upp med pengar, liksom privatpersoner, och till slut var hela reskassan i hamn"

"Resten av framtiden har han också redan klar för sig.

– Jag ska bli polis. Eller statsminister. Politiker kan jag ju vara samtidigt som jag är polis."
Inga kommentarer: