2011-06-22

Islamistisk imams arabiska friskola välkomnas
"Afvist friskole bydes velkommen i Søhus

Den friskole, der ikke var ønsket i MarslevØstfyn, har nu fundet et nyt sted at være - og umiddelbart er modtagelsen i Søhus i det nordlige Odense noget mere positiv."

Tryck på länken så visas inslaget i TV2 Fyn från tisdag 21 juni 2011: http://www.tv2fyn.dk/arkiv/2011/06/21?video_id=42090&autoplay=1


"Det var ellers en noget anden velkomst Roser Skolen fik, da den i oktober sidste år ville etablere sig i MarslevØstfyn. Her var der massive protester ved udsigten til at en familiefond med en muslimsk imam som formand ville købe en bygning og leje den ud til friskolen. Det endte med, at Kerteminde Kommune afviste skolen med henvisning til lokalplanen."

"Initiativtagerne er forældre med anden etnisk baggrund end dansk, og i stillingsopslaget, hvor der søges nye lærere, skriver skolen også, at man forventer, at en stor del af børnene vil have anden etnisk baggrund end dansk."

"Roser Skolen har dansk som hovedsprog men tilbyder engelsk fra 1. klasse. Klassekvotienterne bliver på max 20 elever, og mens Odense kommune har droppet modersmålundervisningen, vil skolen også undervise i både arabisk og somalisk."Inga kommentarer: