2011-06-28

Turkisk elev målsägare mot skånepoliserEn 14-årig skolelev av turkiskt ursprung med muslimsk tro är målsägare. Han bor hos sina turkiska föräldrar på Västra Skrävlingevägen i Malmö i en lägenhet i ett flerfamiljshus intill trafikplats Rosengård.

Brottsrubriceringen är olaga tvång där misshandel ryms inom brottsrubriceringen.

Åtalade är ett medelålders polispar bosatt i hus i norra Bara öster om Malmö.


Brottsplats eller adress som förekommer i åtalet är Runstyckets skola på Husie kyrkoväg 96 i östra malmösstadsdelen Husie. Datum för brottet är 10 oktober 2010. Platsen är en friskola som oftast undervisar i halvklass från årskurs ett upp till nian. Vid Runstyckets skola ligger Husiegårds Idrottsplats där Husie IF spelar sina hemmamatcher:

Åtalet har brottmålsnummer B2714-2011. Någon gång i september, oktober eller november 2011 hålls rättegången i Malmö tingsrätt.

Den turkiske pojken var åskådare i en pojklagsmatch. När matchen avbröts på grund av bråk sprang han efter det skånska polisparets 14-årige son och utdelade ett knytnävsslag. Polisparets son borde gå på Spångholmsskolans högstadium i Bara.


"Matchreferat

Husie IF - Bara GIF, 0-2 (0-0)

42 min 0-1, Bäcka (Jeff)

51 min 0-2, Oliver P (Oscar)

I dag åkte vi till Husie, för en svår bortamatch tyvärr blir det ett riktigt tråkigt slut då en del av Husie IF spelarna skämmer ut sig fullständigt!"

Källa, matchreferat för Bara GIFs pojkar födda 1996, matchen spelad 10 oktober 2010:


Hemsida för Husie IF: http://www.sportnik.com/group/350

Innan rättegången hösten 2011 kommer ett offentligt utlåtande från Polisens ansvarsnämnd. Det sänds till Malmö tingsrätt. I utlåtandet står om PAN avser att avskeda polismannen vid fällande dom. Än har inte Rikspolisstyrelsen fått in begäran om yttrande från Malmö tingsrätt, eftersom åtalet är färskt.

Åklagare i målet är chefsåklagare Kristian Augustsson vid Riksenheten för polismål i Malmö:Det skånska polisparet har var sin advokat.

Den 14-årige turkiske målsägaren hölls fast av pappan i det skånska polisparet medan mamman i det skånska polisparet ville att turken skulle be om ursäkt. Turken vägrade och hänvisade till att det var mot hans muslimska religion att tillbe andra än Allah. Åtalet tar upp trosaspekten.

Den turkiske skoleleven är aktiv i diskussioner om den turkiske landsfadern på Facebook. På sidan möts personer från Malmös Unga Svenska Turkar.

MUST har hemsida: http://www.mustonline.se/

Den turkiske eleven framträder med bild på Facebook där han i olika grupper uppmanar folk att hata.


Läs i Kvällsposten och Metro 23 juni 2011 hur media utelämnar relevant information:
Inga kommentarer: