2010-02-13

Besökare till Islamic Center vill få väck alla Malmös judar"De anmälda hatbrotten i Malmö har fördubblats på ett år. De flesta drabbar den judiska gruppen och förövarna är ofta Malmöbor med rötter i arabvärlden."


Källa, TV4 Nyheterna fredag 12 februari 2010:Trycker man på bilden i TV4s artikel startar en video med ett nyhetsklipp. Först intervjuas Judiska församlingen i Malmö. Därefter från 1 minut 49 sekunder in i inslaget tar Islamic Centers VD Bejzat Becirov avstånd från antisemitismen. En besökare utanför moskén vid Islamic Center intervjuas som säger att kriget mellan Israel och Palestina inte ska skyllas på Malmös judar. TV filmar inifrån fredagsbönen, inne på gården vid moskén och ute på parkeringen.Men TV4 intervjuar ännu en moskébesökare . TV4 säger så här 2.10 - 2.20 in i inslaget:

" - Dom ska väck allihop"

säger en ung arab om Malmös judar på väg ut från moskén. Han vill dock inte ställa upp på bild."Den judiska befolkningen i Skåne har på 40 år halverats. Många uppger hot som orsak.


Folkpartisten Gulan Avci i riksdagen reagerar på det antisemitiska uttalandet från den arabiske killen i Islamic Centers moské:

Inga kommentarer: