2010-02-23

Vänsterdemonstration mot StadexVänsterfolk ska nu demonstrera mot den helt lagliga fabriken Stadex som erbjuder riktiga arbetstillfällen på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. I stället vill de ha tillbaka de många föreningar som under decennier sålde svartsprit, narkotika och prostituerade där hyran och verksamheten finansierades av skattepengar via ABF med bidragsfuskande svartarbetare. Denna kriminella svartverksamhet fortsätter idag oförblommat i Föreningarnas hus på Ystadvägen i Malmö. Varför demonstrerar vänsterfolket inte mot svartspriten hos invandrarföreningarna i Föreningarnas hus?
I
I
I
Läs om bakgrunden här:
http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2010/02/socialdemokraternas-svartklubbsgata.htmlKulturhuset Kontrapunkt har endast tillfälligt bygglov för replokaler i delar av sin lokal. Tillståndet gäller plan 2 och inte plan 1. Tillståndet för plan 2 går ut 2011. För plan 1 finns inget tillstånd att förändra verksamheten för annat än industriverksamhet. Det beror på att Stadex har sin fabrik i närheten:

http://kontrapunktmalmo.wordpress.com/2010/01/13/kontrapunkt-anmalt/"Demonstration för en giftfri stadsmiljö!

Skriven den 16 02 2010


Lördag 13 mars

Samling på Möllevångstorget och Rosengård Centrum (utanför Tegelhuset) kl 13.00

Två demonstrationer går från varsin stadsdel och möts i en stor flyttfest utanför Stadex med tal, teater, mat och musik!

BORT MED GIFTET – FLYTTA STADEX!

Sedan november har tusentals grannar och malmöbor skrivit under uppropet om att få giftfabriken Stadex att sluta använda propylenoxid eller flytta till bättre lämpad plats. Men medan vi får leva i oro varje dag pekar företaget, politiker och myndigheter fram och tillbaka på varandra.

Nu kräver vi att något händer!

Den 13 mars demonstrerar vi tillsammans för en giftfri stad.

- Vi har rätt till en trygg boendemiljö!- Våra barn ska kunna gå i skolan utan risk för att fabriken som ligger granne ska explodera!

- Vi har rätt att ha våra föreningar, kaféer och andra verksamheter i vårt närområde!

Om fabriken inte kan använda ofarliga ämnen i sin produktion så är det fabriken som måste flytta – inte vi!

Workshops

Temat på demonstrationen är FLYTT.

Vi ordnar workshops på flytt-tema inför demonstrationen – hör av dig om du vill vara med!Det behövs också hjälp av alla de slag, både inför & under demonstrationen:

demofunktionärer, soppköks-lagare, affischerare, flygbladsutdelare, talare, performance-akter, musiker mm!Hör av dig till info@giftfristad.nu

« Södra Innerstaden vill flytta fabriken"


Källa, Nätverket för en giftfri stadsmiljö 16 februari 2010:
http://giftfristad.nu/?p=880


Kontrapunkt i Malmö 21 februari 2010:
http://kontrapunktmalmo.wordpress.com/2010/02/21/demonstration-for-en-giftfri-stadsmiljo-13-mars/"Södra Innerstaden vill flytta fabriken

Skriven den 21 01 2010


Igår beslutade Södra Innerstadens stadsdelsfullmäktige att tillskriva kommunstyrelsen angående Stadex. Man vill att “Länsstyrelsen aktualiserar en omprövning av tillstånden för AB Stadex” och att “Stadsbyggnadsnämnden aktualiserar en prövning enligt 13 – 15 §§ lagen om brandfarliga och explosiva varor”. De anser även att “problematiken bör uppmärksammas i kommande arbete med översiktsplanen“."


Källa, Nätverket fö en giftfri stadsmiljö 21 januari 2010:
http://giftfristad.nu/?p=858Bildarkiv på hur vänsterfolket hetsar mot den helt lagliga arbetsplatsen Stadex:
http://giftfristad.nu/?page_id=792

Inga kommentarer: