2010-02-21

Islamundervisning i Köpenhamn


Imamen Ahmed Abu Laban på bilden ovan reste runt i Mellanöstern och hetsade mot de danska karikatyrteckningarna av profeten Muhammed. Idag kan man läsa i Berlingske hur små barn undervisas i hans terroristmoské:"Flere end 600 mænd, og et par hundrede kvinder i et separat lokale, lytter hver fredag til bønnen i Islamisk Trossamfund. Om lørdagen går børnene i skole og lærer om Koranen, og om søndagen er der islam-undervisning for nye muslimer."

"I øjeblikket er der en eksplosiv vækst i muslimske foreninger og moskeer, der godkendes som trossamfund. Og trenden er at bøn og prædiken skal foregå på dansk. Berlingske har samlet et overblik over hovedstadens moske-miljø og kigget forbi ved fredagsbøn og islamundervisning."

"Berlingske har optalt 32 moskeer i Københavns-området."

"I offentligheden har der været megen fokus på nogle små moskeer, som tilsyneladende tiltrækker en mindre gruppe af radikaliserede muslimer med arabisk eller somalisk baggrund i Danmark."

"Det er almindeligt, at moskeerne ud over at være rammen om de daglige bønner, også er et kulturelt samlingssted med foredrag, sociale aktiviteter og undervisning i f.eks. koran-læsning, arabisk og islams grundprincipper."


Källa, Berlingske Tidende söndag 21 februari 2010:"Islamisk Trossamfund har en af landets største moskeer, men også koranskole og islamundervisning af nye konvertitter."

"Adskillige hundreder kvinder og mænd, børn og unge samles hver uge til bøn i moskeerne, til sludregrupper og diskussioner i biblioteket, til syundervisning i håndarbejdslokalet på kvindeetagen og til timer i arabisk og islamlære i undervisningslokalerne på tredje sal."

"Og flere gange om ugen kommer skoleklasser forbi til orientering og debat om islam – og måske deltage i ugens højdepunkt, fredagsbønnen."

"Sewar på ti år og hendes mor er som regel med til fredagsbønnen. Og næste formiddag går Sewar i lørdagsskolen for at lære arabisk, at læse i Koranen og lære om Islam. De kalder det lørdagsskole her og ikke koranskole. Ordet har fået sådan en negativ klang i Danmark, siger Bettina Meisner. Næsten i slægt med terrorisme."


Källa, Berlingske Tidende söndag 21 februari 2010:Bilder:
Hitta moskéerna i Köpenhamn på en interaktiv karta:


Inga kommentarer: