2010-02-01

Moderaterna sparkar utpekad spion ur riksdagenM-ledamöter som slutar:

Khelili Dylami Reza, Stockholm, 42 år.


Källa, Dagens Nyheter söndag 31 januari 2010:"På listan för Stockholms län tar sig 21-årige Hanif Bali förbi åtta riksdagsledamöter — han finns på nionde plats i förslaget från nomineringskommittén.

Bodde på barnhem

Hans föräldrar var med i vänsterrevolutionära Folkets Mujahedin i Iran. De tog sig till Irak, varifrån treårige Bali kom till Sverige som ensamkommande flyktingbarn. Under de första 16 åren bodde han på barnhem och i många fosterfamiljer.

"Min bakgrund dels i diktaturen Iran men även i händerna på en byråkratiserad socialtjänst i Sverige gör att jag driver en kamp för frihetens värden", skriver han på sin Frihetsblogg."


Källa, TV4 Nyheterna söndag 31 januari 2010:Inga svenska media har upptäckt kopplingen. Hur kan det hända att en 21-årig iranier petar en 42-årig iranier från moderaternas riksdagslista?


Svaret är naturligtvis att iranska exilbloggare i Sverige drivit en intensiv kampanj för att få bort den nuvarande iranske riksdagsmannen som de pekat ut som spion åt iranska regimen. Med bildbevis, i farsispråkig radio över Skandinavien samt genom övervakning har de kartlagt den iranske riksdagsmannens besök på iranska ambassaden på Lidingö och resor till Teheran samt islamistiska Mogadishu.


För att det inte ska märkas förpassas riksdagsledamoten från riksdagen och det heter att han slutar. Varför då? Jo, för att moderaterna tvingat honom. Moderaterna hoppas nu att det inte ska märkas och att media inte ska undersöka orsaken. Varför intervjuar inte media riksdagsmannen om varför han slutar efter en mandatperiod?


För att på bästa vis dölja utbytet ersätts den iranske riksdagsmannen med en annan iranier som är motståndare till diktaturen i Iran. Det är givetvis bra. Men media hängde inte med i svängarna. För vad hade hänt om moderaterna inte petat honom? Då hade oppositionen dragit fram historien i valrörelsen, och ett avslöjande om en spion i riksdagen hade kunnat kosta valsegern.


Moderaternas partisekreterare Per Schlingmann har i åratal vägrat kommentera spionanklagelserna.Läs ett axplock av det som exiliranier grävt fram:

http://www.setiz.se/svenska/index.php?option=com_content&view=article&id=69:fdi-bemoeter-khelili&catid=42:pressmeddelanden&Itemid=59
Ytterligare bakgrund:
Inga kommentarer: