2010-02-11

Polisen varnade Islamic Center för gängkrigIdag torsdag eftermiddag 11 februari 2010 begravs den mördade i kriminella K-falangen i Malmö.


Så här berättar bloggen Politiskt Inkorrekt 11/2 2010. (Namnen och personuppgifterna har bloggen Muslimska Friskolan tagit bort):Han sköts ihjäl förra helgen under natten till den 31 januari 2010 på Stortorget i Malmö. Han var kriminellt belastad men sägs ha varit av den lugnare typen.

Det kan man däremot inte säga om hans lillebror eller pappa:

Lillebrodern är gängledaren för K-falangen och avtjänar för närvande sex månader för grovt vapenbrott.

Pappan har suttit häktad för det så kallade Gångtunnelmordet natten till den 6 december 2009 i Malmö. Motivet ska vara att den mördade i gångtunneln ansåg att sönerna drog skam över alla andra unga albaner med sina gangsterliv.

Men på onsdagseftermiddagen 10 februari 2010 släpptes pappan ur häktet. Enligt kammaråklagare Jan Pernvi fanns det inte längre skäl att mannen skulle vara häktad. Han är dock fortfarande misstänkt och förundersökningen fortsätter. Misstankegraden har sänkts till skäligen misstänkt, det vill säga den lättare misstankegraden.

Mordet är en direkt följd av de våldsamma konflikterna med den så kallade M-falangen där den ene gängledaren sköts ihjäl den 14.e augusti 2009 i Malmö. I måndags åtalades A för mordet på M.

Rättegången hårdbevakas när den startar inom kort.

Hans storebror sitter fem och ett halvt år för husbomben i Trollhättan mot före detta åklagare Barbro Jönsson. A har tidigare varit högra handen till en i K-falangen, och fick sin egen lägenhet attackerad av en handgranat mot fasaden i Malmö samma natt han fyllde år.

Begravningen

Idag begravs alltså den mördade albanen och akten sker i Västra Skrävlinge Kyrka – som ligger 300 meter från moskén vid Islamic Center. Där ligger även den muslimska friskolan Ögårdsskolan. K-falangen kan omöjligen vara muslimer för då hade han redan varit begravd. Det bör alltså vara kristna. Läsare kanske vet?

Våra källor berättar:

Bloggen Politiskt Inkorrekt har fått veta under natten från säkra källor att polisen befarar hämndaktioner från M-falangen. Polisen har även hyst farhågor om fritagning av den mördades pappa, så som närmast sörjande. Därför är det intressant att han släpps just nu, för i natt talades det om permission från häktet en timme eller två, då under hård bevakning.

Dessa farhågor om krig har polisen framfört till rektorn Bejzat Becirov, som grundat Islamic Center och Ögårdsskolan, och bett honom hålla inne alla barnen på eftermiddagen 11/2 2010 då det kan bli både bråk och skottlossning. Det har även talats om skottsäkra västar inne på Ögårdsskolan.

Det intressanta är också att nyhetsbyrån TT igår ringde upp rektorn för att fråga om begravningen, men TT fick inget veta. Grundaren för Islamic Center, Bejzat Becirov, berättade först i efterhand för Ögårdsskolans studierektor Ann-Louise Wallner och personalen om polisens oro.

Becirov hade inte för avsikt att berätta om begravningen och polispådraget för TT eller övriga media.

Visst är det nya Sverige underbart?

Bloggen Politiskt Inkorrekt återkommer under helgen med med en reviderad version av gängkriget i Malmö, betydligt fylligare än denna minipost.


Källa, bloggen Politiskt Inkorrekt torsdag 11 februari 2010:Läs mer i media torsdag 11 februari 2010:

http://sydsvenskan.se/malmo/article628552/Misstankt-mordare-pa-fri-fot.html


Inga kommentarer: