2010-02-12

Skattepengar för att lugna rosengårdsskolaStadsdelsförvaltningen i Rosengård har fått skjuta till extra skattepengar för att få lugn på den muslimtäta Värner Rydénskolan:"Våld och trakasserier från elever fick skyddsombudet att anmäla Värner Rydénskolan till Arbetsmiljöverket. Nu har skolan fått in extra resurser och några av problemeleverna är inte längre kvar.

Situationen är ohållbar. Elever vågar inte gå till skolan av rädsla för att bli trakasserade och lärare har sjukanmält sig efter hot och våld. Så kan man sammanfatta den bild som skyddsombudet Per Lundström gav av läget på Värner Rydénskolan för en vecka sedan. I går var Arbetsmiljöverket och Skolinspektionen på besök på skolan."

"Det är lite stökigt men det händer mycket kul också, säger Batoul Yousef. Hon tycker att det bästa vore att samla stökiga elever i en enskild klass. – Delas de upp på flera klasser så sprider sig bara problemen. Då påverkas alla."


Källa, Skånska Dagbladet fredag 12 februari 2010:När flera stökiga muslimska skolpojkar tvångsförflyttats från Värner Rydénskolan är flickorna glada. Samtliga skolflickor på bilden Skånskan tog är muslimer och bär kvinnoförtryckande slöja:Inga kommentarer: